Cum poți obține sume considerabile fără sa muncești?

Probabil ești unul dintre miile de români pe care pandemia i-a lovit cum nu se putea mai rău. Din cauză că domeniul în care lucrai nu a fost considerat important, ți-ai pierdut locul de muncă, pentru că patronul firmei la care erai angajat nu a putut suporta cheltuielile pentru salarii în această perioadă în care aproape toate activitățile neesențiale s-au închis. Din păcate, veștile proaste nu se opresc aici, pentru că imediat după ce starea de urgență va fi ridicată, se anunță o criză financiară mai mare decât cea care a lovit economia globală în 2008. 

Toate acestea nu ar trebui să te demoralizeze, pentru că pentru fiecare problemă există cel puțin două rezolvări. Așa că ne-am gândit să ți le oferim mai jos, în cazul în care economiile tale sunt pe final, iar zilele până la următorul salariu mai sunt multe. Iată cum poți face rost de bani fără să muncești.

Amanetează bunuri

Cu siguranță ai în casă obiecte de valoare la care nici măcar nu te-ai mai gândit în ultimii ani, d-apoi să le valorifici. Vorbim despre bijuterii sau electronice pe care fie le-ai primit în dar, fie ai investit în ele, dar ai uitat de existența lor. Acestea pot reprezenta o ieșire sigură dintr-o situație neplăcută în care te-ai putea afla chiar în aceste momente. Poți duce obiectele decorative de valoare la un amanet de aur din București, unde poți obține sume considerabile pentru ele. În câteva secunde, angajații amanetului îți vor comunica exact câți bani poți obține pentru cerceii, lănțișorul, inelul sau pandantivul pe care vrei să îl valorifici. Și nu te îngrijora, dacă respecți termenul prevăzut de contractul încheiat cu respectiva casă de amanet, nu vei risca niciun moment să pierzi bijuteria, pentru că, dacă vei restitui suma menționată în document, obiectul de valoare poate fi din nou al tău.

Însă, înainte de toate, află cum se verifică aurul, pentru a fi sigur că bijuteria pe care te pregătești să o amanetezi este, într-adevăr, una veritabilă.

Ia un credit rapid

Cum băncile au dovedit încă o dată că sunt genul de instituții care deschid umbrela atunci când e soare și o închid când plouă, e posibil să te afli în imposibilitatea de a amâna sau chiar plăti ratele pentru bunurile sau creditele dobândite anterior pandemiei. Dacă nu reușești să cazi de acord cu acestea, ai întotdeauna la îndemână un ajutor din partea instituțiilor financiar nebancare, cunoscute și sub acronimul de IFN-uri. Acestea promit să îți ofere suma cerută în maximum 15 minute, fără adeverințe, declarații, dovezi de plată sau alte hârtii și acte ce țin de birocrație. Desigur, aceste sume astfel obținute nu pot fi foarte mari, însă te pot ajuta să treci cu bine pentru o perioadă limitată de problemele financiare cu care te-ai putea confrunta.

BONUS – Cum poți economisi mai mulți bani?

Trebuie să înțelegi că situațiile de criză cer măsuri de criză. Renunță la toate cheltuielile care nu sunt neapărat necesare în această perioadă și, poate, chiar până la finalul anului. De exemplu, pune pe pauză abonamentul la platforma de filme online pe care o urmăreai cu atâta plăcere, pentru că te poți bucura de un program interactiv folosind doar cablul TV, pe care oricum îl plătești. Dacă îți permite contractul, închide orice alt abonament ai avea sau „îngheață-l”, până când situația va reveni la normal. Fă cumpărături doar atunci când ai cu adevărat nevoie de alimente sau haine, nicidecum sub formă de moft, așa cum, poate, se întâmpla înainte. Gătește, în loc să comanzi mâncare, și caută să te reprofilezi către o activitate din care poți câștiga bani stând acasă.