Toate reviziile pe care ar trebui să le faci mașinii, în această vară

Vara, mergi mai mult cu maşina decât în restul anului, în special datorită vacanţelor şi a concediilor. Totul sună bine, dar va fi perfect dacă îți pregătești autoturismul pentru condiţiile speciale estivale. Automobilul tău va trece cu bine peste sute de kilometri, temperaturi de 30 de grade C şi aproape dublu la nivelul carosabilului, dacă:

Echipezi maşina cu anvelope de calitate

Cauciucurile asigură singurul contact al maşinii tale cu suprafaţa de rulare. De randamentul pe care îl oferă anvelopele depind cele mai importante manevre: accelerarea, frânarea şi virajele. De fiecare dată când înlocuieşti cauciucurile de sezon, verifică gradul de uzură al seturilor pe care doreşti să le montezi pe maşină. 

Îmbătrânirea, tocirea neuniformă sau uzura peste măsură a benzii de rulare sunt motive pentru înlocuirea anvelopelor. Ţine cont de faptul că vara înseamnă distanţe lungi parcurse pe vreme caniculară, asfalt încins şi trecere bruscă de la carosabil uscat la suprafeţe umede, în timpul ploilor torenţiale. Dacă este momentul să înlocuieşti cauciucurile pentru maşina ta, Volkswagen sau Skoda, caută anvelope vară 195 65 r15 de la Acvila-romania.ro.

Verifici instalaţia de climă / AC

Este foarte greu să treci prin vară cu o maşină fără aer condiţionat. După şase luni de neutilizare a instalaţiei, fă o revizie a compresorului, filtrelor, conductelor şi tubulaturii. Indiferent de vremea de afară, în habitaclu temperatura trebuie să fie de maximum 22 de grade Celsius. 

La revizia anuală, cere să ți se verifice nivelul freonului din instalaţie şi să se completează, la nevoie. La fel de importantă este igienizarea instalaţiei, întrucât conductele nefolosite pot adăposti bacterii care, la prima utilizare, vor fi aruncate în habitaclu şi inspirate de pasageri.

Schimbi uleiuri, filtre, componente din cauciuc

Revizia de vară trebuie să includă şi verificarea şi înlocuirea, la nevoie, a antigelului, uleiului de motor, lichidelor consumabile şi filtrelor. Filtrul de aer şi filtrul de habitaclu sunt foarte importante vara, când instalaţia de aerisire funcţionează aproape la fiecare drum şi trebuie să oprească particulele dăunătoare pentru maşină şi pentru sănătatea ta. 

Ploile frecvente de vară implică o atenţie deosebită. Verifică instalaţia de spălare a parbrizului, completează cu lichid de vară şi asigură-te că ştergătoarele nu s-au deteriorat în timpul iernii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru chedere şi alte obiecte din cauciuc.