4 sfaturi despre cum să ai o relație sănătoasă și de durată

Reușita pe plan sentimental este o componentă importantă din viața de zi cu zi care, de cele mai multe ori, definește împlinirea sufletească. Atunci când îți dorești stabilitate în dragoste, este esențial să te asiguri că relația în care te vei implica îndeplinește toate condițiile pentru a fi una longevivă. În acest context, misiunea ta, dar și a partenerului sau partenerului constă în clădirea unei legături sănătoase între voi. 

Ce înseamnă acest lucru, concret, dar și cum poți te poți bucura de o relație de durată, află din acest articol!

1. Respectă nevoia de intimitate și de spațiu a celuilalt 

Oricât de mult ți-ar plăcea să-ți petreci timpul cu jumătatea ta, unul dintre secretele unei relații de cuplu solide presupune să îi respecți nevoia de intimitate a celuilalt. Chiar dacă nu aveți secrete și vă sunteți, întâi de toate, confidenți unul altuia, oricare dintre noi are nevoie de intimitate. Prin urmare, asigură-te că atât tu, cât și partenerul vă bucurați și separat de anumite activități, precum ieșirile cu prietenii sau momentele de relaxare și de reculegere. 

2. Oferă (și oferă-ți!) încredere 

Un alt capitol la care multe dintre cupluri eșuează este încrederea pe care partenerii și-o oferă reciproc. Atât încrederea de sine, cât și încrederea în partenerul de viață sunt două dintre ingredientele succesului în dragoste. Atunci când acestea există, relația va fi mult mai sănătoasă în principal datorită faptului că nu va apărea gelozia care să o destabilizeze. În concluzie, oferă-i celui sau celei de lângă tine încredere până la proba contrarie și potențează-ți totodată încrederea în propria persoană. 

3. Nu ignora semnalele de alarmă 

Uneori, apar semne clare de alarmă că relația voastră se îndreaptă într-o direcție greșită. De aceea, atunci când le sesizezi, ia atitutine pentru a încerca să îndrepți lucrurile. Deși în dragoste trebuie să-ți asculți inima, sfatul nostru este să îți folosești și rațiunea pentru a lua cele mai bune decizii. Cu siguranță nu vei putea construi o relație sănătoasă și longevivă lângă o persoană care nu te respectă, te desconsideră sau te jignește, prin urmare atunci când în relația de cuplu apar astfel de probleme analizează situația și decide ce trebuie să faci în continuare. Nu-ți face griji dacă nu vei știi cum să gestionezi momentele de criză ale relației tale; există o mulțime de cărți despre relații pentru cupluri unde vei găsi sfaturile și îndrumările de care ai nevoie. 

4. Comunică 

Experții în relații mizează foarte mult pe comunicare ca fiind baza unei relații sănătoase și longevive. Folosește întotdeauna un ton asertiv, lipsit de reproșuri, pentru a-i spune jumătății tale care sunt lucrurile care te deranjează în relație și ce soluții ai pentru a le remedia. La rându-l tău, ascultă-i doleanțele și stabiliți împreună cele mai bune căi de acțiune pentru ca relația voastră să reintre pe făgașul normal. 

Urmează sfaturile noastre pentru o relație sănătoasă și de durată!