Cum amenajezi o zonă de bar la tine acasă

Îți place să petreci timpul liber acasă, în compania prietenilor și familiei? Atunci cu siguranță ai în minte amenajarea unui bar! În acest fel, te vei putea bucura de confortul propriei locuințe, fără a fi nevoit să ieși în oraș la finalul unei zile agitate la birou. Mai mult decât atât, o zonă de bar amenajată corespunzător îți va oferi ocazia să-ți impresionezi prietenii și să le oferi cocktailuri și băuturi preparate chiar de tine. Iată cum poți amenaja o zonă de bar la tine acasă! 

Alege locul potrivit pentru bar 

Pentru început, e important să știi unde vei plasa barul. Dacă locuința ta se bucură de un living și o bucătărie open space, cea mai bună idee va fi să amenajezi zona de bar acolo. În cazul în care locuiești într-un apartament mic sau o garsonieră, poți opta pentru eliminarea peretelui dintre living și bucătărie. Desigur, cu aprobarea unui specialist, pentru a nu afecta astfel structura blocului. 

 

Te bucuri de un living cu spațiu generos? Atunci poți amenaja zona de bar într-unul din colțurile camerei de zi. De asemenea, debaraua, pivnița, balconul sau garajul pot fi soluții ideale pentru amenajarea barului la tine acasă. 

Amenajează barul în funcție de designul locuinței 

Amenajarea zonei de bar trebuie să fie în armonie cu stilul de amenajare al întregii locuințe. Astfel, dacă dorești amenajarea barului într-un living modern, trebuie să te asiguri că zona de bar păstrează același ton. 

Bar modern 

Amenajarea unei zone de bar moderne este ușor de organizat. Alege o paletă de culori neutră și piese de mobilier ce îmbină texturi diferite. Este atât de simplu când ai la dispoziție atâtea variante de mese de bar și scaune pentru bucatarie in stil minimalist

Bar rustic 

Pentru un bar rustic, te poți focusa pe mobila din lemn. Piesele de mobilier din lemn masiv, brut, cu noduri, pot contribui la crearea unui aer rustic în zona de bar. 

Bar industrial 

Dacă locuința ta este amenajată în stil industrial, un bar industrial este alegerea ideală pentru tine. Optează pentru pereți din cărămidă, elemente nefinisate și țevi metalice, ieșite în relief. 

Integrează corpuri de iluminat în zona de bar 

Lumina este importantă în amenajarea zonei de bar, așa că este bine să integrezi în acest spațiu atât o lumină puternică, cât și una intimă, ce îndeamnă la relaxare. Spoturile, aplicele și lustrele pendante sunt alegeri inspirate pentru barul tău de acasă. 

Personalizează barul cu accesorii 

Accesoriile sunt de nelipsit din orice bar. Așadar, asigură-te că dotezi rafturile barului tău cu pahare diferite, atât pentru apă, cât și pentru vin alb, vin roșu, lichior, whisky, șampanie sau cocktailuri. De asemenea, un shaker și un tirbușon ar trebui să fie și ele adăugate în sertarele comodei din zona de bar. Iar dacă dispui de un buget generos, poți integra și o ladă frigorifică în interiorul barului, pentru păstrarea băuturilor. 

 

Acestea sunt doar câteva dintre sugestiile ce te vor ajuta să-ți amenajezi propria zonă de bar acasă. Ține cont de sfaturile noastre și depășește așteptările invitaților ce-ți trec pragul!