4 soluții care te ajută să slăbești fără efort

Un mod de a scădea în greutate este prin exerciții fizice și printr-o dietă sănătoasă, fără să te înfometezi, dar în același timp renunțând la acele alimente bogate în calorii. Dacă nu ai timpul necesar pentru sport și nu știi ce dietă ți se potrivește, există și alte câteva metode care să accelereze procesele de ardere a grăsimilor. Deși nu sunt la fel de rapide precum efortul fizic, ele te pot ajuta în drumul către o siluetă de vis.

1. Bea multă apă

Poate ai auzit de trucul care constă în consumul de apă atunci când îți este foame. Se pare că acest obicei de fapt contribuie la un apetit mai scăzut, iar studiile au demonstrat că adulții care beau apă cu aproximativ 30 de minute înainte de masă pot slăbi mai ușor comparativ cu cei care nu fac acest lucru.

Consumul de apă înainte de masă nu are beneficii numai asupra siluetei. Dacă îți formezi acest obicei, te vei asigura că vei bea cantitatea zilnică de lichide recomandată pentru un stil de viață sănătos. În schimb, evită băuturile carbogazoase sau care conțin mult zahăr și încearcă să bei cât mai puțin alcool. Ceaiurile, însă, sunt recomandate, atât timp cât nu le îndulcești foarte mult. Poți încerca și ceaiuri pentru slăbit.

2. Acordă atenție numărului de calorii consumat

Așa cum am menționat mai sus, dietele drastice, care presupun înfometare, nu sunt eficiente. Deși ele te vor ajuta să slăbești foarte rapid, rezultatul nu este unul de durată. De aceea, nu este recomandat să renunți brusc la foarte multe alimente. În schimb, poți să ai grijă la câte calorii consumi și să alegi alternative mai dietetice.

Dacă simți nevoia de zahăr, poți înlocui dulciurile cu fructe. Nu trebuie să renunți complet la pâine, dar alege varianta cu făină integrală, precum și orice alte cereale integrale. Înlocuiește alimentele prăjite cu cele fierte și asigură-te că mănânci minimum 1200 de calorii pe zi. Pentru a ști exact câte calorii consumi, poți folosi o aplicație specială prin care să le numeri.

3. Ai grijă cum mănânci

Dacă îți place să urmărești un serial sau să te uiți pe telefon atunci când mănânci, ar fi bine să renunți la acest obicei. În general, activitățile care îți distrag atenția te fac să mănânci mai mult și întârzie apariția senzației de sațietate. De asemenea, așază mâncarea în frigider astfel încât să nu ai mereu o tentație în jur. Un truc util este și utilizarea unor farfurii mai mici.

4. Odihnește-te

În cele din urmă, somnul este unul dintre elementele care nu va trebui neglijat. Dacă nu dormi suficient, riști să dezvolți probleme de metabolism, să ai o senzație permanentă de foame și, automat, să mănânci mai mult.

Atingerea unei siluete de invidiat este un proces de durată însă, cu puțină răbdare și multă grijă, poți scăpa de kilogramele în plus. Ai grijă la mâncarea pe care o consumi și menține un stil de viață cât mai sănătos și astfel te vei simți mai bine în pielea ta.