Cum obții apă potabilă direct de la robinet

Deși locuințele noastre sunt conectate la un sistem de alimentare cu apă și aceasta este filtrată printr-o serie de procedee fizice și chimice, ea nu este tocmai cea mai bună pentru consum. De aceea, suntem deseori nevoiți să cumpărăm zilnic apă îmbuteliată, lucru care poate duce la cheltuieli semnificative, drumuri lungi până la magazin și căratul de bagaje voluminoase.

Din fericire, aceasta nu este singura metodă la care poți apela. O soluție foarte eficientă pe termen lung, mult mai confortabilă, este montarea unui filtru de bucătărie pentru apă potabilă. Află de ce ar trebui să îl iei în considerare și cum acesta îți poate schimba calitatea vieții.

De ce nu este recomandat să consumi apă direct de la robinet?

Apa care ajunge la robinet trece printr-o serie de procese de filtrare, însă acestea nu garantează faptul că este perfect sigură pentru consum. Printre factorii care afectează calitatea apei de la robinet se numără țevile care o transportă de la stația de filtrare către locuințe, care se degradează de-a lungul timpului.

Îți poți da seama foarte ușor dacă apei din locuința ta i-a fost afectată calitatea. Lasă robinetul pornit timp de câteva minute și apoi pune apă într-un pahar transparent. Dacă apa este ușor colorată și prezintă impurități, are un miros și un gust neplăcut, atunci este recomandat să nu o consumi.

Ce filtre de apă poți folosi?

Pentru a scăpa de drumurile dese la magazin pentru a achiziționa apă îmbuteliată, o soluție practică și extrem de eficientă pe termen lung este cea a filtrului montat direct la robinet. În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție și de avantajele de care vrei să dispui, poți alege dintre mai multe tipuri de filtre: cu ultrafiltrare, cu nanofiltrare, cu osmoză inversă, cu cărbune activat, cu argint, cu KDF sau ceramice. 

Verifică bine specificațiile fiecăruia și alege un sistem care să îndepărteze cât mai multe impurități și să parcurgă mai multe etape de filtrare, pentru o eficiență cât mai bună. Orice filtru va trebui înlocuit însă, pentru o investiție cu adevărat profitabilă, alege unul cu o durată de viață mai mare de 6 luni.

Avantajele unui filtru de apă montat la robinet

Un astfel de sistem de purificare a apei este extrem de avantajos, deoarece îți pune la dispoziție apă potabilă în cantități nelimitate, disponibilă oricând. Acesta elimină din apă microorganismele dăunătoare și păstrează doar mineralele benefice, așadar devine mult mai bună pentru sănătate. În plus, calitatea apei este vizibil îmbunătățită, filtrul eliminând gustul și mirosul neplăcut.

Montarea unui filtru de apă la robinet este o soluție mult mai economică pe termen lung și una extrem de practică. În loc să consumi apă plină de impurități direct de la robinet sau să cumperi periodic sticle de plastic dăunătoare pentru natură, optează pentru acest sistem și beneficiază de apă potabilă oricând.