5 activități inedite pe care să le încerci în Hurghada

Renumită pentru plajele sale superbe, nisipul fin, apa caldă și limpede, dar și numeroasele atracții turistice, Hurghada a devenit stațiunea vedetă a momentului. 

Fără îndoială, este una dintre cele mai vechi și frumoase așezări egiptene de pe coasta Mării Roșii, însă în același timp și o stațiune foarte populară în rândul turiștilor de pretutindeni. 

Hurghada este o destinație exotică, accesibilă, pretabilă atât pentru vacanțe cu familia, cât și pentru escapade romantice și o alegere excelentă când vine vorba despre experiențe și activități inedite. Dacă intenționezi să-ți petreci vacanța în această stațiune, iată câteva lucruri interesante pe care trebuie să le încerci aici:

1. Explorarea adâncurilor cu submarinul

Există o mulțime de atracții turistice în Hurghada, însă plimbarea cu submarinul Sindbad în adâncurile mării reprezintă una dintre cele mai interesante activități pe care le poți descoperi în această zonă. 

Senzația de a vedea peștii multicolori și recifurile de corali de la o distanță atât de mică este de neînlocuit. Marea Roșie este renumită pentru fauna sa subacvatică, iar prin intermediul submarinului poți ajunge la o adâncime de 22 de metri ca să te bucuri de minunățiile naturii, viața creaturilor marine și priveliștile încântătoare.

2. Plimbări cu cămila

O vacanță în Hurghada îți oferă șansa de a te plimba cu cămila de-a lungul plajei sau către așezările beduinilor din deșert. Nu departe de oraș vei putea descoperi dune de nisip impresionante, peisaje fascinante și locuințe ale beduinilor, unde poți să servești și cina.

3. Expediții în deșert

Pe lângă plimbările cu cămila, poți alege să descoperi deșertul magic și într-un tur safari cu mașini 4×4 sau ATV-uri. Pregătește-te de adrenalina pompată în vene, dar și să admiri șerpi, cameleoni, scorpioni și șopârle sau să servești o cină orientală cu beduinii.

4. Snorkeling și scuba diving

Cu toate că deșertul are frumusețea lui, lasă țărmul deoparte și îndreaptă-ți atenția către scufundările în Marea Roșie. Vei avea șansa să descoperi o mulțime de pești și corali deosebiți. Cu siguranță, spectacolul vieții marine îți va tăia respirația! Ulterior, poți identifica toate aceste minunate creaturi la Marele Acvariu din Hurghada, un alt loc ce-ți va oferi experiențe uimitoare.

5. Excursie la Valea Regilor și Luxor

În cazul în care ai planificat o vacanță de câteva zile în Hurghada, poți merge într-o scurtă călătorie și spre minunatul Luxor. Aici vei descoperi Coloșii din Memnon, cele două statui care îl reprezintă pe faraonul Amenhotep al III-lea, Valea Regilor, mormântul lui Tutankhamon, magnificul templu al faraonului-femeie Hatshepsut și complexul de temple Karnak.

 

Hurghada este o punte între viața modernă și lumea antică. De la excursii către alte părți ale Egiptului și până la safari în deșert sau scufundări în mare, te poți bucura aici de activități inedite ce îți vor transforma concediul într-unul de vis.