5 motive pentru care să vizitezi Grecia anul acesta

Grecia este o destinație destul de populară printre români, motiv pentru care s-ar putea să ți se pară prea mainstream și vei vrea să o eviți. Totuși, ai face o mare greșeală, și-ți putem spune asta chiar fără să luăm în calcul ofertele early booking pentru Grecia. Descoperă mai jos motivele pentru care noi credem că această destinație trebuie neapărat să se regăsească pe lista ta de călătorii în 2021! 

Ospitalitatea grecilor 

În Grecia te poți simți cu adevărat ca acasă și asta datorită oamenilor care sunt deosebit de primitori. Asta se datorează și multitudinii de afaceri de familie care pun mult mai mult preț pe cum se simt clienții lor, decât pe profitul propriu zis. Aceste afaceri funcționează mai ales pe bază de recomandare, așa că grecii vor face tot posibilul ca tu să te bucuri de cele mai bune servicii pe durata șederii. 

Apropierea de România 

Probabil că nu vrei să-ți petreci o mare parte din vacanță pe drumuri. Din acest punct de vedere Grecia este o destinație excelentă, drumul până acolo putând fi parcurs cu avionul, cu mașina, cu autocarul sau chiar făcând autostopul. Oricum, toate metodele de călătorie sunt mai rapide și mai ieftine prin comparație cu alte destinații mai extravagante. 

Mâncarea extraordinară 

Oferta culinară din Grecia este visul oricărui gurmand și poate reprezenta și de sine stătătoare un motiv suficient de bun pentru o vizită! Diversitatea preparatelor și atenția la detalii sunt un argument puternic, la fel ca mărimea porțiilor, în majoritatea cazurilor fix pe gustul românilor. De neratat pot fi considerate fructele de mare, lactatele și măslinele. 

Obiectivele turistice încărcate de istorie

Civilizația modernă este cu siguranță tributară grecilor antici, fapt lesne de observat datorită multitudinii de obiecte turistice cu iz istoric. În Grecia vei putea admira temple, diverse edificii antice, artefacte și alte locuri istorice gata de explorat. Chiar și în timp ce aștepți metroul vei fi învăluit de diverse monede vechi și artefacte, acestea fiind încadrate în pereții tunelului. 

Infrastructură foarte bine pusă la punct 

Ca să ajungi din partea continentală pe insule, va fi nevoie să iei avionul sau feribotul. Dacă totuși te atrage mai mult continentul, vei avea la dispoziție peste 2500 kilometri de autostradă cu ajutorul cărora poți străbate țara în lung și-n lat. Grecia este foarte accesibilă din toate punctele de vedere, fie că vorbim de infrastructură aeriană, navală sau rutieră. Pentru mai multă aventură poți chiar încerca drumurile ceva mai vechi din Grecia. 

E drept, există și câteva argumente împotriva unei călătorii în Grecia, de exemplu aglomerația din timpul sezonului, dar per total această destinație este ideală pentru o vacanță cu de toate!