5 lucruri de știut dacă vrei să investești în whisky!

Când vrei să bei whisky, nu-ți rămâne decât să mergi și să alegi acea sticlă care îți place cel mai mult. A cumpăra o sticlă de whisky poate fi o călătorie fascinantă care te poate conduce să faci investiții grozave. Dar pentru asta, mai bine să știi câteva sfaturi!

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a investi în whisky, conform experților în whisky de la Boozetown.

Piața

Whisky-ul a câștigat recunoaștere ca băutură de lux, atât în ​​lumea occidentală, cât și în Orientul Îndepărtat. Cererea de whisky premium a crescut în întreaga lume. Acesta este motivul pentru care investiția în whisky astăzi poate fi foarte profitabilă.

În Asia, edițiile speciale de whisky sunt reprezentative pentru un anumit statut social. Amatorii europeni colectează whisky-uri pentru poveștile și personajele lor, pentru plăcerea de a deține produse rare și rafinate, dar și pur și simplu pentru a le savura. Prosperitatea țărilor occidentale și asiatice justifică o nebunie tot mai mare pentru acest alcool. Cererea în creștere are și o altă origine evidentă: whisky-ul este văzut din ce în ce mai mult ca o investiție bună!

Fa o cercetare

Cel mai bine este să cercetezi piața de whisky înainte de a te lansa într-o colecție. Află ce mărci sau sticle sunt foarte căutate și pe care le preferi. Investiția este mai distractivă și mai naturală atunci când apreciezi cu adevărat ceea ce colecționezi. Cu cât te specializezi mai mult, cu atât vei afla mai multe despre subiectul care te va ajuta să iei decizii mai bune pentru a investi inteligent.

Investește inteligent

Colecționarii și investitorii deopotrivă ar trebui să fie cu siguranță atenți la sticlele speciale și în ediție limitată. Distilerii de whisky au început să producă astfel de ediții la începutul anilor 90. Astăzi, sunt din ce în ce mai rare și mai prețioase.

Răbdarea este o virtute

Pentru a beneficia de investiția ta, de multe ori este mai bine să aștepți puțin înainte de a-ți pune whisky-ul înapoi în circuitul de licitație. Și nu doar un an sau doi, ci mai degrabă un deceniu sau doi! Edițiile speciale și limitate cresc în raritate în timp, iar valoarea unui whisky antic crește pur și simplu pentru că își cultivă aspectul istoric. Dacă ai răbdare, vei fi recompensat.

Păstrarea

Este mai usor sa depozitezi whisky-ul decat vinul pentru ca poate fi pastrat in diverse medii. Însă dacă ești colecționar și vrei să depozitezi sticlele de whisky pentru perioade lungi de timp, este indicat să fii atent la condițiile de depozitare. O sticlă de whisky trebuie păstrată în poziție verticală, deoarece dopul ei nu se închide la fel de strâns ca cel al unei sticle de vin. Păstreaz-o departe de lumina directă a soarelui și asigura-te că temperatura de depozitare rămâne sub temperatura camerei. Astfel whisky-ul se va evapora mai puțin. În cele din urmă, umiditatea din pivnițe poate deteriora eticheta și capacele cu șuruburi trebuie strânse din când în când.

Alegerea whisky-urilor este un proces incitant și, dacă este făcut corect, destul de profitabil. Deci, ești gata să faci primul pas în colecționarea sau investiția în whisky?