Marketingul digital în 2022

Marketingul digital este prezent în viețile oamenilor, dat fiind că tehnologiile de comunicare sunt astăzi la îndemâna oricui. Utilizatorii conectați la internet sunt numeroși, motiv pentru care și afacerile au ajuns să se mute în mediul online, iar marketingul digital vine să ofere avantaje de nebănuit.

Unde se află marketingul digital în 2022 și care sunt motivele pentru care ocupă această poziție? Care sunt instrumentele cu ajutorul cărora se face marketing digital și care este situația reală în România actuală? Care sunt cele mai bine plătite poziții în marketing digital și care sunt orașele care oferă cele mai mari, respectiv cele mai mici salarii în România în acest domeniu? Iată câteva dintre aceste informații prezentate mai jos.

Ce loc ocupă marketingul digital în 2022?

Marketingul digital este astăzi pretutindeni, lucru care este ușor de înțeles, dat fiind că procentul celor care beneficiază de dispozitive conectate la internet este covârșitor. Marketingul digital apare ca urmare a necesității celor care au dezvoltat diverse afaceri să se facă cunoscuți clienților într-un procent cât mai mare. Din acest motiv, afacerile s-au mutat încetul cu încetul în mediul online, iar locurile de muncă din domeniul marketingului digital sunt din ce în ce mai multe și mai bine plătite. Nu sunt puțini cei care au înțeles că marketingul digital le poate oferi șansa unor venituri îndrăznețe, dar și a unor posibilități avansate de dezvoltare.

Care sunt instrumentele de marketing digital?

Principalele instrumente de marketing digital sunt email-urile comerciale, SEO (Search Engine Optimization), SEM (Search Engine Marketing), SMO (Social Media Optimization) și altele. Toate aceste instrumente sunt utilizate în vederea atingerii unui scop final bine definit, acela de a genera vânzări.

Profesiile specifice marketing-ului digital 

Marketingul digital oferă posibilități multiple în ceea ce privește activitatea profesională. În funcție de nivelul de experiență, o persoană poate deveni asistent de marketing digital, copywriter, specialist PPC, analist SEO, specialist în marketing digital sau manager marketing. Pentru ocuparea oricăreia dintre aceste poziții pot fi urmate Cursuri Marketing Online sau un curs Content Writing, organizate de firma Rezistenta Online prin programul MAKE IT ACADEMY.

Câștigurile din domeniul marketing digital

Un studiu realizat de firma Rezistenta online având la bază informațiile colectate de Salario evidențiază faptul că cele mai bine plătite poziții sunt cele de manager marketing (15000-24500) și cele de specialist marketing digital (9860-20000), urmate de analist SEO (7000-15000), specialist PPC (6500-13000) și copywriter (6000-12000). În același timp, cele mai mici câștiguri le revin, în acest domeniu, asistenților de marketing și editorilor (1593), analiștilor de marketing (1610), analiștilor date junior (1955) și coordonatorilor de proiecte (2300).