5 modele de rochii speciale în 2020

Scurte, lungi până la glezne, cu imprimeu colorat sau în nuanțe pământii, rochiile reprezintă o piesă esențială în garderoba doamnelor și domnișoarelor. Acestea au influențat moda secole la rând, fiecare epocă având particularitățile sale vestimentare – să ne gândim, de exemplu, la celebrele rochii cu corset.

Dacă obișnuiești să porți ținute feminine, care îți evidențiază atuurile, îți prezentăm 5 modele de rochii aflate în tendințele anului 2020:

 

1. Rochia tricotată

Perfecte pentru anotimpul rece, rochiile tricotate sunt la modă încă din cele mai vechi timpuri. Cea mai veche formă de tricotaj provine din Egipt, din secolele al II-lea și al III-lea. 

În anul 1916, Coco Chanel a fost cea care a lansat o colecție de tricotaje, iar mai târziu a revenit și cu o colecție de rochii tricotate și costume.

În prezent, rochiile tricotate se bucură de popularitate datorită faptului că sunt confortabile și călduroase. Dacă ești în căutarea unor astfel de piese vestimentare, poți opta pentru rochiile tricotate de pe DyFashion.ro.

2. Rochia scurtă în nuanțe de cupru

Pe lângă rochia neagră și cea roșie, rochia mini, în nuanțe de cupru, este un must have anul acesta. Culoarea reprezintă o alegere inspirată pentru evenimentele festive (și nu numai), iar lungimea îți pune în evidență picioarele. Poți purta o astfel de rochie fie cu o pereche de colanți și cizme peste gleznă, fie cu o pereche de sandale cu baretele subțiri.

3. Rochia din catifea

Rochiile din catifea sunt potrivite pentru evenimentele formale care se desfășoară seara. În ceea ce privește cromatica, bleumarinul, o alternativă sigură a negrului, este o alegere excelentă pentru astfel de evenimente. În schimb, dacă îți dorești o pată de culoare, nu te sfii să te inspiri din paleta cromatică mai veselă – roșul este, la rândul său, una dintre opțiunile spre care merită să-ți îndrepți atenția.

4. Rochiile cu imprimeu floral

Rochiile cu imprimeu floral, regăsite în multe outfituri în sezonul cald, se reinventează de la an la an: designerii găsesc întotdeauna modalități de a aduce noi elemente clasicului model al rochiei cu imprimeu floral. Anul acesta, de exemplu, sunt la modă rochiile maxi, care au cordon elegant în talie.

Un mare avantaj al rochiilor cu imprimeu floral este versatilitatea, astfel că ele sunt potrivite pentru numeroase ocazii, mai mult sau mai puțin formale.

5. Rochia retro polka 

Dacă iubești să porți rochii, este foarte posibil să ai prin dulap cel puțin o rochie polka. Dacă nu, ar fi o idee bună să investești într-un astfel de model, care trece proba timpului cu brio. Cele mai numeroase modele sunt cele clasice, inspirate din stilul anilor ‘70, însă există și modele cu croiuri moderne, îndrăznețe, așa cum sunt cele cu volănașe de mari dimensiuni, fiind potrivite femeilor cu personalități puternice.

 

Indiferent că alegi să le asortezi cu pantofi cu toc sau cu pantofi sport, rochiile acestea te vor ajuta să ai apariții feminine și elegante ori de câte ori alegi să le porți.