Motive pentru care ar trebui sa porti incaltaminte de protectie la locul de munca

Bocancii de protectie nu sunt cel mai atragator model de incaltaminte pentru locul de munca. De asemenea, nu sunt nici foarte usori. In mod surprinzator, insa, bocancii, pantofii si cizmele de protectie ofera o multime de avantaje nu doar pentru picioarele tale, dar si pentru sanatatea ta generala. Incaltamintea nepotrivita iti poate afecta chiar productivitatea la locul de munca. Daca inca te gandesti daca este necesar sa porti incaltaminte de siguranta la locul de munca, iata cateva dintre cele mai bune motive pentru care bocancii sau pantofii de protectie trebuie luati in considerare:

Protejeaza picioarele

Incaltamintea de protectie de pe bprotect.ro ofera protectie impotriva loviturilor, precum si alunecarilor sau zgarieturilor. De asemenea, bocancii de siguranta iti pot proteja picioarele de arsuri. Acesta este probabil unul dintre cele mai evidente motive pentru care trebuie sa porti intotdeauna incaltaminte de protectie.

Ghetele de siguranta sunt adesea confectionate din materiale durabile pentru a rezista la o gama larga de pericole de la locul de munca. Exista diferite tipuri de incaltaminte de siguranta, asa ca asigura-te ca vei gasi tipul potrivit locului tau de munca. Daca stii ca vei fi expus la masini electrice si de inalta tensiune, alege incaltaminte care sa te protejeze impotriva riscurilor legate de lucrul cu energia electrica. In cazul in care trebuie sa te ocupi de materiale industriale grele, poti alege incaltaminte de protectie cu varf intarit.

Ofera sprijin adecvat

Bocancii de protectie sunt grei, dar sunt grozavi cand vine vorba de sustinerea unei posturi adecvate. Deoarece muncitorii trebuie sa stea adesea in picioare pentru perioade lungi de timp, acest tip de incaltaminte poate ajuta la sustinerea corespunzatoare a piciorului si gleznei.

Daca asiguri confort picioarelor tale, te vei simti mai putin obosit. De asemenea, incaltamintea potrivita poate reduce tensiunea asupra muschilor din extremitatile inferioare si sansele tale de a dezvolta afectiuni musculo-scheletice cronice scad. Deoarece diminueaza oboseala, cu o pereche potrivita de incaltaminte vei putea sa-ti indeplinesti sarcinile de la locul de munca mai repede si mai bine.

Ofera protectie impotriva schimbarilor meteorologice extreme

Conditiile meteorologice extreme pot duce la o multime de probleme de sanatate. O temperatura scazuta intensa, de exemplu, poate reduce circulatia sangelui in picioare. Daca acest tip de expunere este prelungit, poate provoca leziuni nervoase si chiar moartea zonei. Exista, de asemenea, unele afectiuni medicale, care pot fi usor agravate de schimbarile meteorologice. Retine ca nu toate modelele de incaltaminte de protectie sunt izolate, asa ca asigura-te ca alegi perechea potrivita pentru mediul in care lucrezi.

Avand o importanta majora, purtarea pantofilor de protectie face parte din regulamentul aferent fiecarei industrii. Acest regulament ar trebui respectat in permanenta pentru siguranta si sanatatea fiecarui muncitor. In cazul in care compania nu furnizeaza incaltaminte de siguranta sau nu este stricta cand vine vorba de obligarea fiecarui angajat la respectarea reglementarilor, firma poate fi data in judecata.