5 sfaturi pentru curățarea și întreținerea clădirilor de birouri

Curățenia la locul de muncă este foarte importantă, deoarece este locul în care petrecem cel mai mult timp, zi de zi. Biroul și toate echipamentele cu care lucrăm trebuie sa fie perfect curate și intreținute, pentru o bună desfășurare a activităților zilnice. Curățenia este vitală și trebuie efectuată periodic, cu produse profesionale, special concepute pentru a elimina până la 99% dintre bacterii.

De aceea, pentru a avea grijă de sănătatea ta, a angajaților, a clienților și a colegilor tăi, îți propunem 5 pași pe care să îi urmezi:

1.Igienizează suprafețele de lucru

Igienizarea coretă a suprafețelor de lucru se realizează cu produse profesionale eficiente care asigură eliminarea rapidă și eficienă a bacteriilor. Cele mai potrivite produse sunt detergenții universali pentru suprafețe, dezinfectații de suprafețe și soluțiile antistatice. Mai mult decât atât, este important ca și mâinile să fie spălate și dezinfectate corespunzător cu dezinfectanți profesionali special creați pentru mâini, pentru a evita înmulțirea și răspândirea bateriilor.

2. Curăță corect pardoselile

Este demonstrat științific de către cercetătorii din California că cele mai multe bacterii periculoase din interioare se aşează pe covoare şi podele. Bacteriile se adună și pe alte obiecte de mobilier sau zboară prin aer.

Mai mult decât atât, pentru o curățare în detaliu a suprafețelor se recomandă folosirea unor soluții profesionale de curățare și igienizare, precum detergenții profesionali pentru pardoseli, mobilă, covoare și tapițerii si chiar detergenții dezinfectanți. Cu o putere mare de curățare, detergenții profesionali de la Sanito asigură o igienă impecabilă a tuturor tipurilor de suprafețe și obiecte pe care sunt utilizate.

3. Dezinfectează eficient zona toaletelor

Igiena este esențială și atunci când discutăm despre zona toaletelor. Aici, dezvoltarea bacteriilor se face într-un ritm alert. Bacteriile colectate de pe capacele de toaletă pot ataca sistemul imunitar, iar produsele ieftine pentru curățare nu reusesc sa combată înmulțirea acestora. Pentru aceste spații sunt recomandate capacele de toaletă Sanito, cu senzor sau cu buton, pentru o igienizare perfectă, rapidă și eficientă a toaletelor din clădirile de birouri. Aceste capace de toaletă igienice au un sistem special și funcționează prin acționarea senzorului sau a butonului.

In plus, pe lângă utilizarea capacelor de toaletă igienice, se recomandă folosirea unor articole sanitare antibacteriene pentru toalete, deoarece produsele de curățat clasice nu reușesc să mai facă față singure germenilor care devin tot mai rezistenți.

4. Aspiră covoarele cu mașini profesionale

Pentru a îndepărta orice urmă de praf sau de acarieni, este important ca spațiile să fie aspirate bine, pentru că murdăria de pe podea și mai ales cea care pătrunde în profunzimea covorului creează un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor, ceea ce poate fi un adevărat coșmar pentru persoanele sensibile. În acest sens, trebuie sa folosim aspiratoare profesionale puternice și mașini de curățat suprafețe.

5. Folosește produse profesionale de cea mai înaltă calitate

Ai grija de igiena ta, a angajatilor si a clientilor tai cu produse moderne si eficiente in eliminarea bacteriilor si igienizarea cu succes a toaletelor. Folosește produse eficiente, profesionale de la brand-uri puternice, precum: Tork, Notrax, Gojo, Purell, Mediclinics, EcoLab, SANO, Pronto. Toate acestea și multe altele sunt disponibile pe site-ul oficial Sanito Romania.