5 sfaturi pentru un concediu reușit în familie

Sezonul călduros încă nu s-a încheiat, așa că fii gata de încă un sejur perfect pe litoralul românesc! Deoarece plajele sunt mai libere în această perioadă, poți alege să petreci o vacanță relaxantă și fericită alături de familie și să te bucuri de toate obiectivele, localurile și atracțiile turistice fără cozi interminabile!

Pleci în vacanță la mare alături de familie? Atunci cu siguranță vrei să te bucuri de un sejur plăcut și relaxant! Descoperă topul celor mai liniștite stațiuni de pe litoralul românesc și cele 5 sfaturi pentru un concediu de vis!

Planifică destinația din timp

Atunci când mergi cu familia și cu copii este important să ai deja o planificare riguroasă cu cel puțin câteva săptămâni înainte. Datorită acesteia vei putea găsi întocmai unitatea de cazare pentru tine și cei dragi, la prețuri atractive. 

Mai mult, rezervă biletele de avion, tren sau autocar deoarece și la acestea te vei putea bucura de oferte de preț. În caz contrar, S-ar putea să nu găsești loc sau să plătești mai mult decât ți-ai dori.

Pregătește bugetul

Creează un buget minim și maxim pentru sejur și fă o listă cu cheltuieli. Include în aceasta estimările pentru costurile de cazare, transport, mesele și gustările zilnice, alături de: costurile pentru suveniruri, biletele de la atracțiile turistice, precum muzeele, parcul de distracție, aquapark etc, cât și pentru taxele locale – în cazul în care acestea există. Drept pont, este indicat să ai un fond de urgențe pe care te vei putea baza.

Respectă programul planificat

Pentru cei mici o vacanță poate fi obositoare deoarece își vor schimba de pe-o zi pe alta programul de masă, joacă și de somn. Discută cu toți cei din familie și stabilește un itinerariu potrivit. De exemplu, dacă tu vrei să mergi la plajă, însă adolescenții din familie doresc la piscină, atunci mergeți la plajă dimineața și la bazin seara.

Fă bagajele din timp

Atunci când pleci cu familia este important să faci bagajele cu cel puțin una sau două zile înainte, mai ales dacă pui totul într-o singură valiză voluminoasă. Dacă vrei să ai un plus de ajutor, atunci creează un joc alături de copii și lasă-i să-și facă singuri lista cu obiectele necesare. Pune-i să le caute, scrie sau coloreze. Cu siguranță va fi distractiv pentru toți, însă va lua mai mult timp, de aceea nu trebuie să lași bagajul în ultimul moment.

Verifică locațiile child friendly

Vrei să te relaxezi la o terasă alături de persoana iubită, însă îți este teamă că cei mici se vor plictisi rapid? Caută locațiile child friendly din localitatea sau stațiunea sejurului. Acestea oferă adesea meniuri kids și loc de joacă special amenajat. 

Mai mult, ia în calcul aceleași criterii și pentru unitatea de cazare la care vei sta. Hotelul trebuie să ofere diferite facilități pentru copii: alimentație adecvată pentru micuți, loc de joacă, piscină child friendly, Kids Club, scaune speciale pentru mese, activități pentru cei mici etc.

Excursiile alături de întreaga familie oferă relaxare, distracție, înțelegere și coeziune mai puternică deoarece toți membrii vor putea petrece timp de calitate împreună! Ține cont de sfaturile oferite și descoperă plajele și cele mai frumoase obiective turistice ale stațiunilor de pe litoralul românesc!

CategoriiFără categorie