5 soluţii pentru a reduce costurile la energie electrică

Costurile cu energia electrică sunt adesea foarte mari, așa că de cele mai multe ori beneficiarii recurg la diferite metode de reducere a costurilor. Unele dintre acestea sunt cu adevărat eficiente, așa că discutăm despre ele în cele ce urmează.

Optează pentru corpuri electrice cu mai puține becuri

Soluțiile moderne de iluminare necesită folosirea a două sau mai multe becuri pentru a oferi un iluminat corect. Totuși, dacă folosești un număr mare de becuri pentru iluminarea locuinței, există posibilitatea ca acest lucru să se vadă și în factura de energie electrică. Pentru a reduce consumul și implicit și costurile, poți alege aplice de interior care necesită maxim 2 becuri pentru funcționare, astfel încât să te bucuri de un iluminat eficient.

Aplicele pot fi fie cu aplicare pe tavan, cu prindere în cleme, fie cu pozare pe perete, pentru un plus de lumină acolo unde este dorit acest lucru. Aplica potrivită trebuie să fie aleasă dincolo de numărul de becuri și în funcție de stil, culoare și formă, astfel încât să pună în valoare cât mai bine locuința ta. 

Optimizează instalațiile electrice

Pentru a fi sigur că nu consumi foarte multă energie electrică, ai putea să folosești diferite tipuri de terminale electrice care să optimizeze consumurile. Variatoarele electrice pot fi o soluție în acest sens, deoarece prin comutarea variatorului pe o intensitate mai mică a luminii vei reuși să și eficientizezi consumurile.

Alege electrocasnice sau aparatură de calitate

Specialiștii ne recomandă să alegem pe cât posibil produse din clasele superioare de eficiență energetică, atât pentru a ne eficientiza consumurile și costurile, cât și pentru a proteja instalația electrică principală, care alimentează de altfel întreaga locuință. 

Izolează locuința cu materiale de calitate

Legătura dintre izolația casei și energia electrică este una foarte strânsă, deoarece dacă izolația este făcută în mod defectuos sau dacă lipseşte, căldura acumulată la nivelul locuinței se pierde. În acest caz, consumi din nou electricitate pentru a reîncălzi spațiul, iar ineficiența termică va conduce la consumuri și costuri mari. 

Izolarea locuinței se poate face folosind materiale performante, naturale, cum ar fi vata bazaltică sau vata de sticlă, sau dacă nu, se poate folosi polistirenul expandat sau extrudat, astfel încât confortul termic să se transforme și într-un confort financiar. 

Economisește sustenabil

Un alt mod de a economisi energia electrică este utilizarea rațională a resurselor. Poți închide becurile în zone care nu necesită neapărat să fie luminate şi poți închide dispozitivele consumatoare de curent dacă nu le folosești, dar și electrocasnicele neutilizate. 

 

Analizând aceste aspecte și urmând implementând aceste soluții, consumurile se vor diminua treptat iar casa ta va fi nu doar confortabilă ci și eficientă din punct de vedere al consumului de energie electrică.