5 strategii puternice privind modul de alegere a unor carti pentru copii

Copiii care isi aleg propriile carti pentru copii au un avantaj timpuriu. Ii ajuta sa faca alegeri independente, sa dezvolte aprecieri si abilitati de alfabetizare si sa inteleaga propria lor capacitate de citire. Acestia exploreaza diferite strategii independente pentru copii cu privire la modul de alegere a cartilor de citit.

Totusi, copii mici nu pot alege singuri cartile pe care sa le citeasca, iar in acest caz, il va ajuta mama sau alt membru al familiei.

In acest articol vorbim despre 5 strategii care te vor ajuta sa selectezi cele mai potrivite carti copii pentru piticul tau.

Copiii care citesc din placere au mai multe sanse sa aiba succes la scoala. La fel li se intampla si celor care iubesc sa li se citeasca cu voce tare carti ilustrate pentru copii.

Alegerea unei carti bune poate fi o sarcina coplesitoare pentru multi dintre noi. In calitate de parinti, ii putem indruma pe parcursul procesului. Cu cateva strategii eficiente, devine mai usor si chiar devine un obicei pentru o viata.

Deci, cum ii ajutam pe copii sa faca alegeri adecvate si independente? Iata cateva strategii care te vor ajuta:

  1. Primul pas este sa afli ce ii place copilului tau. Discuta cu el pentru a descoperi procesul lui de gandire. S-ar putea sa descoperi lucruri interesante despre copilul tau!
  2. Retine orice preferinte si interese pentru a alegerile viitoare. Scopul nostru este sa le promovam accesul la o selectie variata de carti bogate spiritual si imaginar.
  3. Nu alege doar dupa coperta. Ofera-ti timp pentru a explora cartile nu doar pe dinafara, dar si in interior. Ce gasesti inauntru? Pare a fi o poveste captivanta? Sunt frumoase ilustratiile?
  4. Gaseste o serie de carti sau o editura preferata. O alta strategie excelenta este de a gasi o serie de carti care sunt interesante pentru copilul tau si mergi pe aceeasi linie. Unii autori scriu mai multe serii care ii vor ajuta pe copii sa treaca de la o carte la alta si sa ramana totodata captivati de lectura.
  5. Fii atent la nivelul si abilitatile de citire al copilului. O parte a procesului implica ajutarea copiilor sa aleaga o carte care nu numai ca ii intereseaza, dar si o pot citi. Aceasta implica o multime de incercari si erori si este o parte cruciala a procesului.

Regula celor 5 strategii este o modalitate prin care copiii pot evalua daca o carte se incadreaza in capacitatea lor de citire sau nu. Este o metoda versatila si poate fi utilizata cu orice material de lectura.

Totusi, este bine de amintit faptul ca nu exista reguli stricte privind modul de alegere a cartilor de citit, dar aceste strategii ii ajuta pe parinti si pe copii sa faca alegeri adecvate si reusite. Fiecare copil este diferit, astfel incat este necesar sa se poata stabili cea mai buna strategie pentru a-l ajuta sa descopere cea mai buna carte pentru nevoile si placerile sale.