5 tehnici care te vor ajuta sa invingi frica de comunicare

Frica de comunicare este o problemă foarte actuală în care multă lume eșuează în relațiile cu cei din jur, pentru că nu există comunicare. Oamenilor le este frică să spună ce gândesc și să comunice pentru ca, în viziunea lor, să nu dezamăgească pe alții. Însă, ei nu conștientizează că astfel ei pot crea mai multe dezamăgiri, ascunzându-și adevăratele gânduri și sentimente. Iată câteva tehnici dezvoltate de echipa lifeinfo.ro care te vor ajuta să învingi frica de comunicare:

  • În primul rând, renunță să stai prea mult pe telefonul mobil sau pe calculator, evitând să ieși cu prietenii. Pe multă lume, comunicarea pe platformele de socializarea este mai simplă de cât cea reală, dar este un lucru care îi izolează pe oameni și le poate crea chiar o depresie. Psihologii susțin că, de cele mai multe ori, utilizarea electronicelor duce la depresie și inhibă comunicarea față în față. Ieși cu prietenii și simte-te bine cu ei în mediul real. Comunică și fă ce-ți place cel mai mult în cercul de oameni în care te simți bine.
  • Dacă ești super timid și ai emoții foarte mari în comunicare, încearcă o altă tehnică: apropie-te de un om străin ca să-l întrebi, de exemplu, cât e ora. Atunci când mergi la mall sau în alte locații mai aglomerate, propune-ți ca o dată la 20 de minute să întrebi pe oameni diferiți, de exemplu, cât e ora. Este o întrebare simplă la care îți va răspunde orice om. Altă dată poți încerca să rogi pe cineva să-ți facă o poză cu telefonul tău mobil…Vei fi surprins la câtă lume se va oferi să te ajute. Este un exercițiu de comunicare foarte util care te va ajuta.
  • Mergi la spectacole, concerte sau la cinema ca să-ți vezi eroii preferați. Fă-ți noi prieteni, distrează-te și servește un suc sau gustări alături de ei. Cine știe, poate găsiți lucruri comune care te vor face să te simți bine și să comunici mai mult?
  • Fii generos la complimente. Spune-i unei colege cât de bine arată astăzi, întreab-o de unde și-a cumpărat noua tabletă… Cu siguranță, colega se va simți bine comunicând cu tine, iar tu vei vedea că nu este chiar atât de greu să legi o convorbire. Important este să fii sincer și să nu exagerezi, pentru că aceste lucruri pot fi observate.
  • Fă repetiții în fața oglinzii. Poți, la o adică, să repeți un dialog care trebuie să aibă loc în curând. Urmărește-ți emoțiile în acest timp și limbajul non-verbal. Schițează un zâmbet și fii încrezător. Fă aceste exerciții în fața oglinzii în fiecare zi, până observi că obții tot mai multă încredere în stilul de a comunica.

Poate că e un lucru normal să ai emoții în comunicare, dar cu siguranță, le poți învinge încercând să te concentrezi pe propriul tău succes. Baftă!