Sfaturi pentru fotografii de nunta reusite

Ziua nuntii este una dintre cele mai pretioase zile din viata unui cuplu. Daca esti un fotograf de nunta, atunci esti responsabil pentru a capta cele mai bune momente, si de a crea amintiri minunate pentru un cuplu. In acest articol, vom impartasi cateva din cele mai bune sfaturi despre cum sa faci fotografii de nunta uimitoare, si greseli comune care ar trebui evitate intotdeauna.

De ce fotografia de nunta poate fi o provocare

Fotografiile de nunta sunt diferite de alte categorii de fotografie. In mod obisnuit, nunta este un eveniment care are loc o singura data, deci nu exista prea mult spatiu pentru eroare.

Prima provocare, cu care te vei confrunta, este sa faci fata miresei si familiei, ceea ce poate deveni foarte stresant. O alta provocare este timpul. Cele mai multe nunti sunt scurte, unele dureaza doar cateva ore si trebuie sa captezi fiecare moment. Deoarece nu exista loc de repetitie, trebuie sa fii mai diligent.

Iata cateva dintre cele mai bune sfaturi de fotografie de nunta care te pot ajuta sa ai succes.

Asista profesionistii

Ar trebui sa cunosti lucrurile pro si contra inainte de a fotografia orice nunta. Invatarea elementelor de baza de la un fotograf veteran, te va ajuta sa eviti greselile obisnuite.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci inainte de a incepe propria afacere de fotografie de nunta, este de a asista un fotograf de nunta din Bucuresti, care are mai multa experienta. Vei invata tehnici pe care le poti aplica ulterior la alte fotografii de nunta. Unele dintre aceste sfaturi ar putea sa nu fie noi pentru tine ca fotograf, dar vei avea multe de invatat.

Ia cu tine un asistent

Nu poti duce toate accesoriile singur. O mana de ajutor este necesara in fotografia de nunta. De asemenea, ai nevoie de cineva care sa te ajute in gestionarea luminii, sa faca fotografii de test si sa capteze scenele pe care le ratezi.

Capteaza primele momente

Chiar daca fiecare fotografie este o amintire pentru totdeauna, ar trebui sa intrebi mirii care sunt momentele speciale pe care vor sa le pastreze o viata. Aceste momente sunt primul sarut, primul dans etc. Trebuie sa fii atent cu privire la aceste momente, pentru ca se intampla foarte repede.

Iti recomandam sa planifici timpul pentru aceste prime momente cu mirii, astfel incat sa poti face cele mai bune fotografii in ordinea corecta. Ar trebui sa planifici intrarea cuplului in biserica. Fotografiile pentru intrarea cuplului trebuie facute din unghiuri diferite.

Poze de grup

Toata lumea vrea sa aiba o poza cu mirii. Este mai bine sa faci fotografii in grupuri. In caz contrar, nu vei avea timp suficient pentru fotografiile importante. In general, in fotografiile de grup cineva clipeste sau nu se concentreaza asupra camerei. De aceea este util sa faci fotografii suplimentare pentru fiecare grup, astfel incat sa existe si una foarte reusita.

Trebuie sa cunosti invitatii

La o nunta, exista tot felul de oaspeti. Ei pot fi vecinii, colegii, rudele, prietenii si altii. Ar trebui sa stii ca invitatii nu te-au angajat pentru aceasta sedinta. Ar trebui sa discuti cu mirii si sa afli care sunt persoanele importante. Fa-le poze minunate si afla numele lor, pentru a-i face sa se simta mai confortabil.