6 beneficii surprinzătoare ale jocurilor pe telefon

Fiecare a treia persoană din întreaga lume este un jucător de jocuri pe mobil. Jocurile pe telefon reprezintă 46% din piața globală a jocurilor și 74% din cheltuielile consumatorilor pentru aplicațiile mobile. 

Dincolo de faptul că sunt o sursă de distracție, jocurile au un puternic efect antistres și vindecare asupra corpului uman. Atunci când sunt folosite cu bun simț, jocurile mobile au un mare potențial de a gestiona bolile mentale și de a stimula recuperarea sănătății după o tulburare de stres post-traumatică și alte evenimente traumatice. 

1. Abilități cognitive îmbunătățite

Jucarea jocurilor mobile este probabil una dintre cele mai distractive modalități prin care indivizii își pot antrena creierul. Deoarece jocul pe un smartphone necesită de obicei persoanelor să țină cont de particularitățile complotului sau să găsească soluții inteligente la provocările din joc, creierul lor are ocazia să avanseze în anumite sarcini. În timp ce aplicațiile de jocuri logice sunt considerate cele mai benefice în dezvoltarea abilităților cognitive, şi alte genuri pot avea încă un impact pozitiv asupra creierului uman.

2. Abilități motorii bune

Deoarece aceste abilități sunt asociate cu capacitatea unui individ de a efectua cu precizie anumite acțiuni folosindu-și mușchii, nu există nicio îndoială că jocurile mobile pot servi ca un aparat virtual care le antrenează abilitățile motorii. Potrivit unuia dintre studiile recente, indivizii care joacă regulat jocuri mobile, tind să aibă un timp de reacție mai scurt și abilități motorii mai bune comparativ cu cei care nu își folosesc deloc smartphone-urile în scopul de a se juca.

3. Concentrare îmbunătățită

Este important să recunoști puterea excepțională a aplicațiilor de jocuri mobile de a te ajuta să te concentrezi asupra unui anumit subiect. Specialiștii în educație și medicii au decis să folosească aplicații mobile interactive pentru a ajuta copiii cu ADHD să reușească să învețe. 

4. Tratament pentru autism

Multe abordări clinice folosesc jocuri mobile pentru a promova recuperarea după autism. De exemplu, copiii afectați de autism își pot antrena atenția și concentrarea cu jocuri mobile care oferă un mediu de joc interactiv și receptiv.

Spre deosebire de tratamentele tradiționale pentru autism, jocurile mobile sunt mai atractive și mai flexibile. Oferă copiilor afectați de autism posibilitatea de a-și dezvolta abilități sociale și îi încurajează să învețe lucruri noi.

5. Remediu împotriva depresiei

Depresia clinică este o povară, în special în rândul persoanelor care nu pot gestiona eficient stresul. Deși mulți psihiatri prescriu antidepresive și alte medicamente pentru a reduce nivelul de anxietate la pacienți, aceasta poate fi atenuată jucând jocuri mobile.

6. Interacțiunea socială

La fel ca vechea generație, tinerii își pot îmbunătăți și viața socială. Jocurile mobile online permit de obicei lucrul în echipă și comunicarea activă cu alți jucători. Acest tip de climat este favorabil pentru a-ți face noi prieteni și a extinde cercul de cunoscuţi. 

Dacă te-au convins aceste beneficii ale jocurilor de telefon mobil expuse mai sus, poți accesa o adresa a unui dezvoltator cu experiență în domeniu. FanStudio.co.uk dezvoltă jocuri și aplicații mobile și este un loc ideal pentru cei care doresc să îmbine utilul cu plăcutul, iar pasiunea lor să se manifeste în realitatea concretă.