7 sfaturi pentru alegerea verighetelor perfecte

Atunci când vă pregătiți de nuntă, sunt multe decizii importante pe care trebuie să le luați. Una dintre acestea se referă la alegerea verighetelor perfecte. S-ar putea să fi descoperit deja că nu este întotdeauna un lucru ușor de făcut, chiar dacă aveți aceleași gusturi și preferințe. 

De exemplu, poate știți că puteți găsi modele deosebite de verighetele din argint în magazinul Ely Art din Ploiești. Dar cum îl alegi pe cel potrivit pentru voi? Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să aflați răspunsul la această întrebare. 

1. Mergeți la cumpărături împreună 

Amândoi veți purta verighetele respective, așa că fiecare ar trebui să aibă un cuvânt de spus când vine vorba de alegerea acestora. O fotografie nu este întotdeauna suficientă pentru a decide dacă un anumit model de verighetă ți se potrivește sau nu.

De asemenea, dacă tradiția este ca mirii să poarte același model de verighetă, nu înseamnă că și voi trebuie să faceți același lucru. Poate că aveți gusturi diferite, așa că s-ar putea să nu purtați același gen de verighetă. 

2. Stabiliți un buget 

Înainte de a pleca la cumpărături, stabiliți un buget și cereți să vi se arate numai verighete ce se încadrează în acesta. Nu va fi deloc plăcut să vă îndrăgostiți de un anumit model numai pentru a descoperi că prețul este mult mai mare decât vă puteți permite. 

De asemenea, țineți cont că prețul poate varia în funcție de anumite detalii precum mărimea sau grosimea aleasă, dacă alegeți sau nu să fie gravate etc. 

3. Țineți cont de stilul vostru de viață

Atunci când vă alegeți verighetele, faceți acest lucru ținând cont și de stilul de viață al fiecăruia dintre voi. De exemplu, dacă petreceți mult timp la birou, puteți alege orice metal și model doriți. Dacă însă aveți un stil de viață mai activ sau un job ce presupune multă muncă manuală, este indicat să vă orientați spre un material mai rezistent, ce nu se îndoaie sau zgârie ușor. Cereți sfatul bijutierului. 

4. Încercați modele și materiale diferite 

Chiar dacă plecați la cumpărături cu un anumit model în minte, s-ar putea să nu vă încânte cum arată acesta odată ce îl aveți pe deget. Nu ezitați să încercați modele diferite de verighete. 

Acest lucru este valabil și pentru materialul din care sunt realizate ele. Aurul este alegerea tradițională, mai ales că este disponibil în culori diferite (alb, galben, roz) și, de regulă, își păstrează strălucirea mai mult timp. Asta nu înseamnă că nu puteți alege verighete din argint, platină sau alt metal, dacă aceasta este dorință voastră. 

5. Țineți cont de inelul de logodnă 

În mod tradițional, inelul de logodnă și verigheta sunt purtate pe același deget. De aceea este recomandat să țineți cont și de stilul inelului de logodnă atunci când cumpărați verighetele. De exemplu, dacă aveți un inel cu un model complicat sau mai deosebit, poate veți dori o verighetă simplă, care să nu concureze cu acesta. 

Un inel simplu, în schimb, poate fi purtat alături de o verighetă cu un model mai elaborat. 

6. Alegeți un model pe care îl veți purta mereu cu plăcere

Trendurile sunt trecătoare. Nu cumpărați un anumit model de verighete doar pentru că este acum la modă, ci pentru că vă place atât de mult încât sunteți convinși că îl veți purta mereu cu plăcere. 

De asemenea, nu uitați că, de-a lungul vieții, mărimea degetelor voastre poate varia. Ar fi bine să alegeți verighete ce pot fi modificate ușor. 

7. Nu lăsați cumpărăturile pe ultima sută de metri

Ca și în cazul ținutelor pe care le veți purta la nuntă, este bine să începeți căutarea verighetelor perfecte cu cel puțin 6 luni înainte de marele eveniment. În primul rând, s-ar putea să nu găsiți ceea ce doriți atât de repede. În al doilea rând, trebuie să alocați timp și pentru eventualele modificări necesare. 

Unele persoane consideră că alegerea verighetelor potrivite este chiar mai importantă decât cea a rochiei de mireasă, de exemplu. Rochia va fi purtată o singură dată, verighetele în fiecare zi.

Nu uitați acest lucru atunci când plecați la cumpărături, țineți cont de preferințele fiecăruia dintre voi și de sfaturile de mai sus. Cu siguranță veți găsi acel model de verighete pe care îl veți purta cu plăcere în fiecare zi a vieții voastre ca soț și soție.