Accesoriul surprinzător care îți face mașina mai sigură și eficientă

Autoturismul a devenit un element aproape indispensabil pentru cei mai mulți oameni. Deplasările lungi, precum și cele efectuate pe distanțe restrânse, sunt mai ușor de acoperit cu ajutorul unei mașini. Ceea ce contează cu adevărat nu este, însă, numai confortul. Siguranța este cea care primează, iar orice șofer trebuie să se protejeze atât pe el, cât și pe ceilalți pasageri. 

Un accesoriu care poate fi foarte util, din acest punct de vedere, este cârligul pentru remorcare. În mod surprinzător, deși rolul său principal nu este acesta, cârligul te poate proteja foarte eficient în trafic. Firește, el oferă și alte beneficii. Află din acest articol care sunt toate avantajele pe care le câștigi dacă îți montezi un cârlig pentru remorcare pe mașină. 

Cârligul pentru remorcare, mecanism de protecție în trafic

Așa cum sugerează și denumirea unei astfel de piese, cârligul pentru remorcare este menit să îi ajute pe șoferi să atașeze diverse elemente mașinii lor. Însă cârligul poate fi utilizat și ca mecanism de protecție în trafic. Explicația este una destul de simplă. Dacă montezi cârlige pentru remorcare de la AutoGedal, mașina ta va fi dotată în partea din spate cu un element metalic, lung de câțiva centimetri și foarte solid. 

Acesta va avea rol de prevenire a accidentelor, dar poate funcționa și în vederea ameliorării impactului, în cazul accidentelor ușoare. Produs din material metalic, cârligul iese în evidență și le poate atrage atenția șoferilor din spatele tău să păstreze o distanță suficientă, în vederea evitării oricărei neplăceri. În cazul în care se produce oricum un accident, din cauza neatenției șoferului din spate, cârligul dur te va proteja eficient împotriva daunelor semnificative. 

Ce alte beneficii oferă un cârlig pentru remorcare

Protecția în cazul accidentelor ușoare este doar un beneficiu inedit pe care ți-l oferă cârligul. Acesta vine și cu alte avantaje, mult mai evidente și mai definitorii pentru rolul său. Trebuie să știi că există cârlige auto de mai multe feluri: semidemontabile, demontabile vertical cu cheie, demontabile cu flanșă și demontabile cu clemă. Poți alege unul în funcție de specificul mașinii tale, dar de natura nevoilor pe care le ai. 

Beneficiul principal oferit de un astfel de cârlig este posibilitatea de a tracta o remorcă sau chiar o rulotă, în cazul autoturismelor de dimensiuni mai mari, precum SUV-urile sau hatchback-urile. De asemenea, cârligul te poate ajuta să montezi un suport de bicicletă, atunci când vrei să iei cu tine bicicleta în vacanță. 

Nu în ultimul rând, cârligul de remorcare te ajută atunci când ai nevoie să tractezi o altă mașină. În lipsa cârligului, nu există niciun alt suport de care să poți agăța în siguranță firul care face conexiunea dintre cele două autoturisme. Este necesar să apelezi la un cârlig solid, rigid, din materiale dure și cu sisteme de prindere ferme. 

Așadar, cârligul pentru remorcare este esențial atunci când vrei să atașezi autoturismului tău o remorcă, un suport pentru bicicletă sau chiar o rulotă. Tot prin intermediul său poți tracta alte autovehicule și, nu în ultimul rând, cârligul te ajută să circuli în condiții mai bune de siguranță. 

Sursa foto: Pixabay.com