Care sunt avantajele oferite de un navomodel de plantat?

Pescuitul este o activitate practicată de un număr mare de persoane pasionate. Pentru partide de pescuit mai reușite ai nevoie de un navomodel de plantat.

Ce este un navomodel de plantat?

Un navomodel de plantat reprezintă un dispozitiv de pescuit dotat cu o telecomandă, un dispozitiv care permite depunerea unei cantități generoase de momeală în apă, chiar și în locuri mai greu accesibile. Este radiocomandata si care permite utilizarea la mare distanță. Există navomodele de plantat dotate cu GPS si autopilot care îi permite navomodelului să navigheze automat între diferite puncte înregistrate. În cazul unei defecțiuni, GPS-ul este cel care îi permite aparatului să revină automat la punctul de plecare.

Navomodelul de plantat conține mai multe compartimente și se deplasează cu ajutorul unui motor puternic și silențios pentru a lua prada prin surprindere. Rezistent, este dotat în egală măsură cu lumini pentru ca pescarul să poată urmări progresul de pe mal. Este dotat cu o telecomandă pentru controlarea navomodelului. Navomodelul de plantat este un dispozitiv ideal pentru pescuit, pentru crap în special și prezintă numeroase avantaje.

O lansare mai precisă

Cu ajutorul unui navomodel de plantat ai posibilitatea de a depune cu mai mare ușurință momeala și să lansezi în locuri precise, în mod normal imposibil de accesat de pe malul apei sau de pe o barcă. Navomodelul de plantat are posibilitatea de a ajunge în locuri mai greu accesibile, în spații în care o barcă nu are cum să ajungă, ceea ce îi permite să se apropie mai tare de pești, sub copaci sau sub crengi spre exemplu.

Lansarea momelii pe o distanță mai lungă

Unul din avantajele oferite de navomodelul de plantat este posibilitatea de a lansa momeala pe o distanță mai lungă. Datorită sistemului de ghidare cu telecomandă, este posibil să depui momeala la o distanță de 300 de metri, fără să fii nevoit să te deplasezi. Drept urmare, un navomodel îți permite să pescuiești în zone imposibil de accesat înainte.

Este ideal pentru pescuitul la crap

Toți pescarii știu că pescuitul la crap este mai dificil și necesită o experiență îndelungată dar și cunoașterea obiceiurilor peștelui. Crapul este un pește căruia îi place să se odihnească în zone umbroase, sub vegetație, sub crengile ajunse în apă, etc. Aceste locuri sunt adesea mai greu accesibile, atât pentru a depune momeala cât și pentru a lansa. Un navomodel de plantat are capacitatea de a se strecura cu ușurință peste tot și poți depune momeala exact unde îți dorești. Pescuitul la crap va fi mai eficient și mai ușor.

Posibilitatea de a depune momeala acolo unde bărcile sunt interzise

Există numeroase locuri sau ape în care folosirea bărcilor mari este interzisă. Datorită unui navomodel de plantat nu mai există limite de acces pentru locurile bune. În plus, este un dispozitiv extrem de discret, utilizarea sa nu riscă să sperie peștii.

Un navomodel reprezintă un dispozitiv care îi permite pescarului modern să beneficieze de unele avantaje în raport cu pescuitul clasic. Este practic și ne ajută să ajungem mai ușor la pradă.