Advanced Robotics, în parteneriat cu STOKR propune investiții de până la 350k € în schimbul a 30% din profitul companiei

În România există acum posibilitatea de a investi prin sistemul Security Token Offering (STO), sub forma unui token digital care se poate achiziționa ca investiție în compania Advanced Robotics. Până în acest moment Advanced Robotics a reușit să atragă sume de bani din domeniul privat în valoare de 750.000 de euro.

Recent, firma s-a înscris pe platforma stoker.io, care este o piață de investiție sub formă digitală, ușor de utilizat și de accesat de către oricine dorește să investească. Cei care doresc să o facă pot începe cu  suma de 100 de euro sub formă de token-uri, pentru care vor primi 30% din profitul net al companiei Advanced Robotics. Un comunicat al firmei STOKR anunța că „piața digitală pentru active alternative din UE a anunțat astăzi lansarea unei noi oferte de token-uri de securitate (STO) pe platforma sa: Advanced Robotics, dezvoltatorul platformei de asistență virtuală Mercurio, dorește să strângă 350.000 EUR pe STOKR”.

Astfel, compania de tehnologie Advanced Robotics, evaluata la 2 mil. de euro, aduce îmbunătățiri și asupra produsului lor principal, Mercurio, un asistent virtual, bazat pe inteligență artificială pentru a procesa datele și informațiile. Scopul lui a fost să acopere și să suplinească lipsa personalului pentru customer support cu care se confruntă mai multe firme din diverse domenii din România. În prezent, Mercurio este utilizat cu succes de branduri cunoscute precum Sony Center și Mobexpert.

„Mercurio este o platformă avansată de asistență virtuală, concepută pentru a asigura o experiență integrată pentru clienții din industriile precum retail, auto, sănătate, centre comerciale și de evenimente, servicii publice și multe altele. Platforma poate fi folosită ca agent de vânzări, consultant, ghid, asistent, concierge și diverse alte poziții, și este capabilă să proceseze plăți, să verifice identități și chiar să deschidă sau să încuie uși – 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. […] Dezvoltăm cel mai rentabil asistent AI destinat companiilor care aspiră să ofere experiențe calitative clienților”, a anunțat Andreas Valentini, co-fondator și CEO al Advanced Robotics, la lansarea asistentului virtual.

Totodată acesta a subliniat și faptul că Advanced Robotics a ales această metodă de investiție prin STOs pentru a oferi transparență și siguranță investitorilor și partenerilor lor.

Conform previziunilor financiare realizate de companie, aceasta a estimat faptul că până în cel de-al V-lea an de activitate, cifra lor de afacere va ajunge la 4 mil. de euro, bani care vor proveni din vânzarea a peste 3000 de dispozitive Mercurio. Mai mult,  aceștia au anunțat și un profit net care va ajunge la 2 mil de euro. „Pentru ca Advanced Robotics să atingă obiectivele noastre în următorii ani, intenționăm să dezvoltăm o rețea de distribuție la nivel European prin revânzători, fapt ce va duce la creșterea exponențială a exporturilor. Urmărim atent statisticile din Germania, Austria și Elveția, unde costul de HR este mult mai mare în comparație cu România, iar Mercurio ar putea juca un rol important în reducerea acestor cheltuieli cu până la 60%.”

O bună parte din fondurile care vor fi câștigate din investiții vor fi utilizate pentru îmbunătățirea dispozitivului principal, atât din punct de vedere tehnologic, cât și din perspectiva instrumentelor de marketing.

În anul 2020, piața asistenților virtuali a ajuns la o valoare de 2,9 miliarde USD, iar o premoniție financiară arată că aceasta ar putea atinge și 50,9 miliarde USD până în anul 2030, crescând anual cu aproximativ 33%.

Cei care doresc să participe la finanțarea companiei Advanced Robotics pot afla mai multe de pe site-ul stokr.io/advanced-robotics.