Afaceri la cheie în care să investești până la 50 de mii de Euro

Îți dorești o afacere care să înceapă să producă bani începând de a doua zi? Sau poate te sperie ideea de a investi bani, eventual împrumutați de la bancă, într-o afacere care nu știi dacă o să funcționeze, de aceea ai nevoie de niște garanții în plus? Sau nu ai abilități antreprenoriale și te descurajează gândul de te confrunta cu o sumedenie de chichițe birocratice pe care (încă) nu le cunoști?

Există mai multe motive pentru care cineva ar vrea să cumpere o afacere la cheie. Iată câteva motive comune:

  • Lansarea rapidă a afacerii

O afacere la cheie îți permite să ”sari” peste etapa cea mai dificilă, cea de înființare a afacerii de la zero. Toate aspectele cheie, cum ar fi găsirea unei locații potrivite, obținerea autorizațiilor și a licențelor necesare, stabilirea relațiilor cu furnizorii și angajarea personalului pot fi descurajante. În cazul unei afaceri la cheie toate aceste activități sunt deja încheiate cu succes!

Acest lucru îți permite să lansezi imediat și să generezi venituri mai repede decât în cazul în care ar trebui să începi totul de la zero.

  • Riscuri mai reduse

O afacere la cheie poate să însemne mai puține riscuri, decât să începi o afacere complet nouă. Asta deoarece, afacerea la cheie vine cu un istoric și cu active tangibile, cum ar fi echipamentele, inventarul și clienții existenți. Dacă afacerea a avut succes în trecut și are un model de venituri stabil, există șanse mari ca aceasta să continue să fie profitabilă și în viitor.

Totuși, este important să analizezi cu atenție afacerea pentru a înțelege în totalitate riscurile implicate, precum și motivul pentru care este pusă în vânzare.

  • Brand și reputație deja stabilite

O afacere la cheie vine de obicei cu un brand și o reputație deja construite. Aceasta poate însemna că afacerea beneficiază deja de recunoaștere pe piață și de clienți fideli, care frecventează ”locul” de obicei.

Construirea unui brand și a unei reputații poate fi un proces lung și costisitor, iar cumpărarea unei afaceri la cheie îți poate oferi din start un avantaj competitiv în plus.

  • Sprijin și consultanță inițială

O afacere la cheie mai poate veni uneori cu sprijinul fostului proprietar, care poate să includă training, transferul de cunoștințe cheie și îndrumare în gestionarea afacerii. Acest tip de suport poate fi îndeosebi valoros, în special dacă nu ai experiență în conducerea unei afaceri.

Analiza tehnică a afacerii

Este important să se efectueze o cercetare temeinică înainte de a cumpăra o afacere la cheie. Evaluarea atentă a informațiilor financiare, a structurii de costuri, a potențialului de creștere și a riscurilor asociate este esențială pentru a lua o decizie informată.

De asemenea, este recomandat să solicitați ajutorul unui consultant imobiliar care să te poate consilia să iei cea mai bună decizie în legătură cu viitorul tău business, cum ar fi locația business-ului!

Este afacerea situată într-o zonă ultracentrală sau într-o zonă bună cu vad comercial care să te ajute să obții niște prețuri competitive? Cu atât mai bine!

Zona dictează prețurile produselor și servicilor tale. Un epilat și un tratament facial în Rahova vor fi, prin urmare, mai ieftine decât la Universitate sau în Dorobanți Sau niște preparate cosmetice create în laborator propriu și vândute într-o vitrina cochet amenajată în Aviației vor fi aproape duble ca preț față de aceleași produse vândute într-un magazin de cartier din Drumul Taberei.

Al doilea aspect important ce ține de locație este vizibilitatea – stradală, precum și accesul facil cu diverse mijloace de transport în zonă. În multe domenii, zona determină succesul unui business.

Contactează consultantul financiar al Blitz care te poate ajuta să evaluezi locația unei afaceri, precum și randamentul unei investiții într-o afacere la cheie, dar și modalități optime de obținere a unei finanțări. De asemenea, Blitz îți prezintă câteva oportunități de afaceri la cheie în care să investești, cum ar fi afacerile la cheie de până în 50 de mii de euro în peste 20 de orașe din România.

Articol publicat pe blitz.ro/blog