Afla cum sa te protejezi de hoti!

 

Nimeni nu isi doreste sa aiba de-a face cu persoane care le vor raul. Din pacate, acesti oameni exista si trebuie sa ne putem apara de ei. Foarte multi dintre acestia sunt hoti, indivizi care fura bani si totul de valoare, lasandu-te cu aproape nimic. Exista, din fericire, si solutii pentru a evita si solutiona aceste evenimente neplacute.

Cea mai mare parte din oameni nu isi permit un contract cu o firma de securitate care sa supervizeze locuinta si masina 24 de ore din 24. Asa ca trebuie sa gasim alte metode de a ne apara de hoti.

  • Nu lasa niciodata obiecte de valoare la vedere

Fie ca este vorba de masina sau de locuinta, de fiecare data cand lasam un obiect de valoare la vedere, cum ar fi o geanta sau borseta, este deja o invitatie pentru hoti. Faptul ca sunt la vedere li se traduce prin faptul ca nu acorzi multa atentie detaliului, deci aproape sigur nu ti-ai luat masuri de precautie. Este posibil ca alarmele sa nu mearga de fiecare data si exista riscul chiar ca incuietoarea masinii sa fie descuiata fara niciun sunet de avertisment.

Un prim sfat este sa acordam atentie deosebita locurilor in care ne pastram banii, cardurile si celelalte obiecte de valoare.

  • Instalarea sistemelor de supraveghere

O solutie foarte buna o reprezinta sistemele de supraveghere. Acestea pot fi de diferite dimensiuni putand fi instalate in locuri neaccesibile sau nici macar vazute de straini. Tehnologia a facut ca instrumentele de supraveghere sa fie cat mai dotate cu  LEDuri infrarosii ce pot capta imagini de foarte buna calitate chiar si in intuneric total, functii de reducere a zgomotului digital in timpul inregistrarii, functii audio, cum ar fi sisteme de supraveghere de la A2T, ceea ce va ajuta la usoara identificarea hotilor in cazul unui furt. De obicei, chiar si simplul fapt de a avea la vedere camere de supraveghere este eficient in a indeparta posibilii talhari, insa este intotdeauna bine sa existe dovezi in cazul savarsirii faptei.

  • Derutarea hotilor

Majoritarea hotilor actioneaza noaptea, atunci cand se asteapta ca persoanele sa doarma si a putea scapa neindentificati. Exista mici trucuri care pot face hotii sa se retraga. O lumina aprinsa in locuinta, un radio in functiune sau un ecan aprins ar trebui sa fie suficient pentru a da impresia ca locuinta nu este parasita. De asemenea, placute puse la vedere ce atentioneaza faptul ca locuinta este supravegheata (chiar si falsa) au eficienta, iar o sirena de exterior este perfecta pentru a-i speria.

  • Mentinerea informatiilor private pe social media

Oricat de pueril pare, persoanele care se lauda cu noi achizitii, cu o suma mare de bani sau castigarea unor premii substantiale vor fi primii luati in ochii hotilor. Nu se stie niciodata cine poate vedea aceste informatii, mai ales cu posibilitatea de a crea conturi false.

Este bine ca aceste informatii sa ramana cat mai private posibil.

  • Asigurarea usilor si ferestrelor

Usile si ferestrele sunt cele doua cai de acces ale hotilor. Pe cat este de surprinzator, acestea se dovedesc a fi foarte vulnerabile. Usile si ferestrele pot fi asigurate atat prin metode clasice, cum ar fi existenta mai multor tipuri de incuietori, dar si prin sisteme electronice cu cod sau alte modalitati de identificare.

Aceste metode sunt de mare ajutor pentru evitarea jafurilor, care, din pacate, sunt din ce in ce mai numeroase. Nu in ultimul rand, nu uitati sa contactati imediat politia in cazul in care va aflati intr-o astfel de situatie.