Pungile din plastic devin istorie – ce alternative propune Total Gama Prod

Pungi biodegradabile o solutie prietenoasa cu mediul

Încă din vara acestui an s-a decis ca pungile din plastic subtiri să nu mai fie introduse pe piață, iar începând cu 1 ianuarie 2019 se interzice comercializarea acestora. Din nevoia de a reduce din deșeurile din plastic, o astfel de decizie era necesară. Ceea ce urmează înseamnă o readaptare și implicit nevoia de a ne orienta spre pungi biodegradabile.

O astfel de decizie vine pe fondul îngrijorărilor privind mediul și modul în care plasticul îl afectează. În ultimul timp în mediul public au apărut implicit știri despre animale marine eșuate, ce s-a dovedit că au înghițit tone de materiale plastice din ocean. Nu este prima dată când se trage un semnal de alarmă cu privire la articolele din plastic, dintre care pungile sunt printre cele mai populare, folosite în comerț.

Puțini știu că natura permite descompunerea unor materii, în timp, însă când vine vorba de masa plastică se poate ajunge și până la 20 de ani, perioada de descompunere pentru clasicele pungi de plastic. Dacă din contextul modern ne-am învățat să folosim pungi din plastic – motivând nevoia de igienă, de ambalaj de unică folosință etc. – atunci tot din context modern vine și soluția. În loc de pungi din plastic ne vom axa pe pungi biodegradabile.

Producătorii de pungi biodegradabile sunt atent selecționați

Cu toate rigorile impuse se pare totuși că industria comerțului încă are nevoie de pungi. Nu este elegant totuși să împachetezi anumite produse sau articole vestimentare în ambalaj cartonat sau din hârtie. Pungile sunt și o manieră de a recunoaște brandul și a face marketing, subtil desigur. Așadar, cei care consideră că au nevoie în contiuare de astfel de produse apelează la producători, însă la cei care supun rigorilor legii.

Din această poveste fac parte și cei de la Total Gama Prod cei care se pare că pot realiza pungi  personalizate. Din gama lor de oferte se numără atât pungile personalizate, cât și sacoșele de orice fel, formă, mărime, inclusiv cele clasice, regăsite în mai toate marketurile și supermarketurile. Reușesc să se mențină pe piață pentru că ceea ce produc se referă la materie primă calitativă și permisă de lege, respectiv granula biodegradabilă. Produc în prezent peste 10 milioane de pungi/lună, ceea ce înseamnă că cererea este destul de mare.

Oferta Total Gama Prod pentru pungi biodegradabile

Sunt recunoscuți pe această nișă și datorită faptului că se orientează către cerințele solicitanților. Pot realiza imprimarea pungilor, sacoșelor după o viziune proprie. Acestea se execută cu ajutorul clișeelor flexografice, un singur clișeu putând fi folosit la imprimarea a 10.000 de bucăți de pungi sau 15.000 de pungi maieu.

Ca o soluție de marketing, deja cu tradiție, pungile imprimate sunt o dotare pentru orice tip de magazin. Doar că acum mai mult ca oricând se pare că trebuie să existe o mai mare rigurozitate privind selecția celui care să le și producă. Sunt necesare respectarea standardelor și în curând a unei legi ce protejează mediul de plastic, de abundența acestuia și de riscul de a sufoca planeta cu plastic ce nu se degradează.

Astfel de măsuri, necesare până la urmă, direcționează industria producătoare de astfel de pungi către soluții optime și sănătoase. Total Gama Prod, cu pagina oficială pungi-plastic.com, recomandă calitatea, indiferent de tipul de pungi dorite spre a fi comandate.