Ai decis sa-ti duci parintii la un camin de batrani? Afla acum de ce nu ai motive sa regreti!

Pentru ca numarul batranilor de care familiile nu pot avea grija in propria locuinta este in continua crestere, este nevoie de tot mai multe centre autorizate pentru ingrijire care sa functioneze la standardele europene. Un camin de batrani aduce numeroase beneficii in viata varstnicilor, pornind de la satisfacerea celor mai importante nevoi si pana la posibilitatea de a fi tot timpul asistati, dar si in cea a familiei care ar trebui sa se ocupe de ei, dar din motive obiective nu poate face acest lucru.

Un camin de batrani poate fi acasa pentru seniorii care nu-si mai doresc sa fie singuri

Avantajele unui camin batrani sunt incomensurabile pentru batranii care nu vor sa mai traiasca singuri, pentru cei carora le este necesara asistenta medicala continuu, dar si pentru familiile care desi isi indragesc parintii sau bunicii, timpul nu le permite sa aiba grija de acestia. Specialistii de la ecaminbatrani.ro aduc in atentia celor interesati cele mai majore beneficii obtinute prin ingrijirea batranilor de catre persoane avizate:

  • posibilitatea batranilor de a socializa cu persoane de varsta lor;
  • eliminarea singuratatii din viata batranilor;
  • eliminarea ingrijorarii cu privire la faptul ca raman foarte mult timp singuri acasa;
  • este inlaturat riscul de aparitie a accidentelor neprevazute;
  • in cazul batranilor cu anumite probleme de sanatate, acestia beneficiaza de tratament de specialitate;
  • supraveghere permanenta din partea personalului.

S-a dovedit stiintific ca omul este o fiinta sociala indiferent de varsta. Prin urmare ii este greu sa treaca peste nevoia de a avea o viata sociala atunci cand ajunge la o varsta inaintata. La un astfel de camin toate aceste probleme dispar pentru ca aici batranii au sansa de a-si trai batranetea in liniste si de a petrece timpul alaturi de persoane cu varsta similara.

Un camin de batrani ajuta la obtinerea sentimentului de autonomie

Atunci cand oamenii imbatranesc, incearca sa gaseasca un sens al existentei. De foarte multe ori se confrunta cu criza generata de lipsa capacitatii de a face lucruri si de a desfasura activitati, de avea un scop si de a transforma vise in realitate. In centrele pentru batrani rezidentii au programe complete de activitati si pot sa lege prietenii sau isi pot continua vechile pasiuni.

Caminele pentru batrani asigura ingrijire medicala

Persoanele care stau in camine de batrani beneficiaza de asistenta medicala si la nevoie pot beneficia si de consultatii de specialitate sau de tratamente pentru afectiunile si bolile de care sufera.

Datorita faptului ca sunt monitorizati de catre personalul medical si auxiliar, dar si datorita terapiilor la care au acces prin simpla programare, batranii vor avea o calitate a vietii mai buna. Astfel, suferintele fizice si psihice sunt ameliorate.

Caminele de batrani sunt un ajutor pentru apartinatori

Avand in vedere faptul ca viata tinde sa fie din ce in ce mai complicata si mai plina, este greu pentru apartinatori sa aiba grija de batrani. De cele mai multe ori timpul nu le permite sa le acorde acestora atentia de care au nevoie, iar rabdarea este cu mult diminuata dupa o zi lunga si stresanta la job. Din acest motiv, atat batranii cat si apartinatorii pot suferi. Batranii se pot simti jigniti atunci cand apartinatorul nu are rabdare cu ei, in timp ce acesta din urma poate deveni frustrat si nemultumit.

Cu ajutorul caminelor pentru batrani toate aceste probleme dispar. Batranii sunt cazati intr-un loc perfect pentru ei, iar apartinatorul se poate bucura ori de cate ori simte nevoia, de prezenta lor printr-o vizita.