Alege centrala termica optima pentru confortul casei tale

De multe ori am auzit vorba care spune ca „omul gospodar isi face vara sanie si iarna caruta”. Aceasta vorba desi este una foarte veche si care vine din popor este foarte adevarata si in societatea moderna. Doar ca acum avem alte perspective si atunci cand vine vorba despre confortul termic al locuintei noastre trebuie sa fim siguri ca la momentul in care temperaturile exterioare incep sa scada suntem pregatiti sa avem confortul dorit.

In societatea moderna confortul termic al celor mai multe locuinte este asigurat de o centrala termica. Chiar daca ne aflam la mijlocul verii, daca trebuie sa schimbam centrala termica sau trebuie sa ne cumparam si montam una noua, este important sa facem acest lucru din timp, pentru a nu fi surprinsi de venirea iernii. Astazi poti gasi foarte multe modele, tipuri si brand-uri de astfel de centrale termice pe piata astfel incat oricand poti sa gasesti cea mai potrivita varianta pentru locuinta ta.In ceea ce urmeaza vei putea gasi principalele aspecte asupra carora sa te opresti daca esti in cautarea unei centrale termice pentru locuinta ta.Agentul termic folosit pentru incalzire

Primul aspect este cel referitor la agentul termic folosit de centrala termica pentru a incalzi locuinta. Putem opta pentru o centrala care functioneaza pe gaz, pentru gasi centrale electrice sau centrale pe lemne, peleti si carbune. Alegerea tipului de centrala termica tinand cont de agentul termic poate fi facuta avand in vedere atat costurile cu fiecare astfel de model de centrala, dar si disponibilitatea agentului termic in zona in care locuim.

Tine cont de sistemul de evacuare a gazelor

Daca optam pentru centrale pe gaz pentru confortul termic al locuintei, atunci trebuie sa stim ca fiecare model de centrala termica pe gaz trebuie sa elimine gazele consumate pentru incalzirea locuintei. Pe piata de astfel de echipamente poti opta pentru centrale termice cu tiraj normal sau centrale cu tiraj fortat.Centralele termice cu tiraj normal au o camera de ardere deschisa si tocmai de aceea sunt recomandate doar daca sunt montate intr-un hol, pe casa scarii sau in pivnita. De cealalta parte centralele termice cu tiraj fortat preiau aerul necesar din exterior si sunt mult mai sigure din perspectiva gazelor eliminate, prin urmare fiind sigure pentru apartamente.

Tine cont de consum si de eficienta centralei

In momentul in care urmeaza sa alegem o centrala termica pentru a asigura confortul termic al locuintei trebuie sa avem in vedere si raportul dintre consum si eficienta oferita de centrala. Din acest punct de vedere este foarte important sa avem in vedere o centrala care are cea mai buna eficienta a ratei de consum si a rezultatelor folosite.

Daca pentru modelele de centrale electrice sunt recomandate acelea care se regasesc in categoriile A si A+, in cazul centralelor termice pe gaz se foloseste cel mai adesea sistemul de notare ErP. Alegand o centrala foarte eficienta pentru incalzirea locuintei vei avea un consum redus si costuri mici pe timpul iernii, dar in acelasi timp te vei bucura si de un confort termic ridicat.

Acestea sunt principalele trei criterii pe baza caruia sa alegem o centrala termica pentru locuinta noastra. La acestea putem adauga desigur costul de achizitie si de montaj, dar si brand-ul centralei termice.Pentru detalii suplimentare viziteaza site-ul nostru www.aleroma.ro.