Alegem patul pentru dormitor. Topul celor mai populare 3 soluții!

Un pat confortabil reprezintă baza amenajării reușite a dormitorului. Ales conform preferințelor noastre, iar înainte de toate potrivit siluetei noastre, ne va asigura confortul și regenerarea forțelor după o zi intensă. Nu estă însă ușor să găsim patul care să îndeplinească toate așteptările noastre, printre multitudinea de propuneri. Vezi topul celor mai alese 3 tipuri de paturi de dormitor! Inspiră-te și câștigă o nouă calitate a odihnei zilnice.

Patul matrimonial, pe care vei dormi ca un copil

 

Indiscutabil, cea mai bună calitate a confortului și gardianul unui somn confortabil este patul matrimonial. Structura solidă se bazează aici pe câteva straturi de saltele. La bază se află de obicei o ladă din lemn, peste care se află o saltea cu arcuri. Cel care decide nivelul final de duritate este topperul (salteaua superioară).

Construcția în straturi face ca paturile matrimoniale să atingă de obicei între 60 și 70 de cm înălțime. Această înălțime este optimă pentru corpul nostru și ne permite să ne ridicăm din pat într-un mod sigur și ușor. În mod deosebit apelează la aceasta aceia dintre noi care se plâng de probleme cu articulațiile sau cu coloana.

 

Patul tapițat este pentru amatorii confortului

 

Îți plac amenajările confortabile ale dormitorului? Un must have absolut al unei astfel de amenajări este patul tapițat. Nuanța delicată a țesăturii învelitorii îți va aduce dimineața o stare de spirit bună, iar seara îți va îmbrățișa plăcut simțurile, pregătindu-te pentru un somn adânc. Amatorii culorilor mai energice vor putea alege din paleta largă de propuneri și un roz puternic, roșu sau chiar culoarea mierii.

Apanajul paturilor tapițate este și spătarul moale. Tovarășul de neînlocuit pentru citit și vizionat filme înainte de culcare este asigurat de spătarul confortabil. Un avantaj decorativ este aici adesea matlasarea, iar un accesoriu la modă sunt nasturii strălucitori.

În ce privește funcționalitatea, paturile tapițate se situează desupra semenilor lor din lemn. Nu mai trebuie să menționăm aici nici gama largă de culori, însă merită să atragem atenția asupra siguranței. Patul căptușit cu țesătură moale previne eventualele răniri sau vânătăi produse de lovirea de cadru.

 

Patul rabatabil – soluția ideală pentru o garsonieră mică!

 

Patul ascuns în dulap reprezintă soluția modernă care salvează spațiul în apartamentele mici. Când este ridicat, ocupă la fel de mult spațiu ca un dulap obișnuit, iar după rabatare reprezintă un spațiu confortabil de dormit chiar și pentru două persoane. Având în vedere mecanismul special care facilitează rabatarea, e un produs preferat și de persoanele în vârstă, care preferă să își păstreze forțele pentru plimbări în atmosfera tomnatică.

Lista beneficiilor care decurg din înlocuirea patului tradițional cu un pat rabatabil include și ușurința aranjării așternuturilor și totodată cedarea spațiului pentru activitățile zilnice.

Și tinerii au apreciat designul modern al patului rabatabil. Culorile moderne, polițele suplimentare care înlocuiesc noptiera, precum și lampa pentru citit se numără printre trăsăturile cele mai atractive nu doar pentru adolescenți. Printre caracteristicile care cresc calitatea mobilei se numără iluminatul LED, cu care se pot dota polițele. Ca înlocuitor al lămpii de veghe facilitează păstrarea cărții, iluminând totodată plăcut camera.

 

Știi deja care pat va fi cea mai bună alegere pentru dormitorul tău?