Alegerea celui mai bun detector de radar

Pe masura ce tehnologia evolueaza de la an la an, este destul de provocator sa iti dai seama care este cel mai bun detector radar disponibil pe piata. Insa vin in ajutorul tau cu acest ghid informativ pentru a te ajuta sa iei o decizie cu privire la cel mai potrivit detector pentru tine si masina ta. Te pregatesti sa faci o investitie foarte buna pentru ca detectorul te va ajuta sa te relaxezi in timp ce conduci, dar si economisesti multe sute de lei pe care nu le dai pe amenzi sau mariri de rate la RCA. In plus, eviti capcanele pe care le intind politistii rutieri cand au de indeplinit norma la dat amenzi. Acum ca ai inteles importanta folosirii unui detector de radar, vrei sa te asiguri ca decizi in favoarea unui produs de la o marca foarte bine cotata, ce are toate caracteristicele esentiale.

Una dintre cele mai bune astfel de marci este Escort. Castigator al multor premii prestigioase din lumea detectoarelor de radar, acest brand bine cotat proiecteaza si produce detectoare de peste 35 de ani. Produsele lor incorporeaza tehnologie patentata care le ofera detectare rapida si pe distante mari, cu mult peste produsele competitorilor.

In esenta, exista 2 tipuri de detectoare: portabil si modular-cu instalare permanenta. Modelul portabil se fixeaza pe parbriz cu suportul din pachet; acest model este cel mai raspandit printre utilizatorii de detectoare de radar. Detectorul portabil este usor de folosit de catre cei care alterneaza intre mai multe masini (de familie si de serviciu, de exemplu). Ultimul tip de detector vine sub forma unui kit si se instaleaza permanent in masina.

Pentru a te asigura ca primesti cat mai putine alerte false in timp ce conduci prin oras sau in zona metropolitana, alege un detector care functioneaza bine in modul oras sau City. Astfel, el nu va reactiona atunci cand detecteaza semnale asemanatoare cu cele emise de radarele politiei (unele benzinarii emit astfel de semnale). Aceasta trasatura este esentiala pentru ca majoritatea dintre noi foloseste masina in limita orasului.

Modelele de la brandul Cobra au functia de detectie “Instant-On”. Atunci cand un semnal de radar “Instant-On” este indreptat spre tine, inainte ca radarul tau sa aiba timp sa o detecteze, nu mai ai ce face in acel moment. Insa cu functia de detectie “Instant-On”, detectorul tau te avertizeaza atunci cand un radar monitorizeaza zona in care te deplasezi, ceea ce iti ofera timp sa incetinesti.

Modelele brandului Whistler diferentiaza alertele provenite de la aparatele radar de cele provenite de la masinile echipate cu senzori pentru evitarea coliziunilor, a punctului mort sau a senzorilor de monitorizare trafic, datorita functiilor FDSR si TFSR. Unele dintre aceste modele te avertizeaza la maxim de prezenta radarului de politie doar daca depasesti o anumita viteza, astfel ca deplasarea in limita legala va fi foarte relaxanta.

In esenta, alegerea celui mai bun detector radar pentru tine iti va permite sa conduci fara sa fii distrat si ingrijorat ca masinile de politie stau la panda. Acum este momentul sa faci aceasta investitie care iti va salva bani dar si te va feri de stresul capcanelor cu radar.