Amenajarea dormitorului în stil modern: Sfaturi și idei

Vrei să îți amenajezi dormitorul în stil modern și să te bucuri de un design impecabil? Tot ce trebuie să știi e că un dormitor modern trebuie să fie echilibrat, armonios, să aducă elemente surprinzătoare, dar să păstreze, în același timp, o gamă cromatică potrivită acestui design.

Pentru a obține și tu un rezultat perfect, ține cont de sfaturile de mai jos!

1. Alege nuanțe neutre, cu accente subtile de culoare

Când vine vorba despre dormitoare decorate în stil modern, n-ai cum să dai greș alegând tonuri neutre, combinate armonios.

Poți opta pentru o paleta caldă, în care să incluzi nuanțe de crem, vanilie, cappuccino și bej, sau poți alege o paletă rece, cu mai multe tonuri de gri, bleumarin și chiar negru.

Dacă simți nevoia de mai mult, poți integra o nuanță contrastantă. De exemplu, câteva accesorii oranj sau galbene pot fi incluse într-un dormitor crem, iar câteva accente albastre sau turcoaz își pot găsi locul în dormitorul cu nuanțe reci.

Orice ai alege, asigură-te că nu folosești mult prea multe culori diferite, care nu se echilibrează reciproc.

2. Optează pentru mobilier funcțional și simplu

Alegerea mobilierului pentru dormitor este unul dintre cei mai dificili pași atunci când conturezi un design. Majoritatea persoanelor sunt tentate să investească în piese cât mai deosebite, crezând că astfel vor avea un dormitor modern.

Cu toate acestea, experții în design îți recomandă să cumperi mobilă cât mai simplă și cât mai calitativă, care să treacă testul timpului. Orientează-te către linii simple și drepte, curate, cu cât mai puține detalii și ornamente.

Dacă nu știi cum să combini piesele de mobilier între ele, poți cumpăra dormitoare moderne complete, care includ atât patul, cât și dulapul, noptierele și o comodă. Astfel, te asiguri că toate elementele se potrivesc între ele, că sunt în armonie perfectă.

Aceasta este rețeta sigură pentru a nu regreta alegerile făcute, peste câțiva ani. Mobilierul tău va rămâne mereu actual, fără să se demodeze și fără să te plictisești de el.

3. Ieși din tiparele clasice și evită simetria desăvârșită

Când nu cunoști foarte multe lucruri despre design, vei fi tentat să apelezi la cea mai simplă soluție: simetria. Deși aceasta poate funcționa bine în anumite dormitoare, dacă vrei să obții un stil modern, încearcă să o eviți.

Nu trebuie ca patul să reprezinte întotdeauna elementul central, la fel cum acesta nu trebuie să fie mereu poziționat în centrul dormitorului, cu o noptieră de fiecare parte. Îndrăznește să alegi altă structură. Caută inspirație în cataloagele de design sau pe site-uri de specialitate.

4. Introdu elemente surprinzătoare

Poți completa designul modern cu idei ingenioase, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

De exemplu, poți să montezi un tavan fals și să introduci spoturi sau leduri ascunse, care să ofere o lumină ambientală elegantă. Poți apela și la pereți falși, în care să pui rafturi sau spații negative decorative.

5. Accesorizarea: Plante, oglinzi, perne decorative și detalii din metal

Orice dormitor modern are nevoie și de accesorii pe măsură. Nu uita să te ocupi și de capitolul decorațiuni, odată ce ai pus la punct detaliile de bază.

Poți improviza cât dorești, dar ai grijă ca decorul să fie în armonie cu restul încăperii. Optează pentru ghivece cu plante, acestea au un efect calmant, numai bun de integrat în dormitor.

În final, nu uita să alegi mereu ceea ce îți place. Uneori, o ușoară abatere de la reguli te poate conduce către rezultate spectaculoase!