Aminoacizii, vitali pentru sănătate

La baza formării proteinelor – despre care oricine știe, stau aminoacizii, substanțele care îndeplinesc o serie de funcții importante în organismul uman. Un număr de 20 de aminoacizi este necesar în corp pentru ca acesta să funcționeze în armonie. Dacă 9 dintre aceștia pot fi asimilați din mâncare, ceilalți 11 vor fi sintetizați de organismul nostru. Acești compuși stau la baza formării proteinelor, deci lipsa lor înseamnă deficite în corp.

O alimentație adecvată este esențială, iar atunci când mesele de peste zi nu au un conținut suficient de aminoacizi, suplimentele naturale vin în completarea necesarului zilnic.

Aminoacizii esențiali, asigurați prin suplimentele naturale

Dacă este necesară suplimentarea cu aminoacizi, există produse variate pe piața de profil. Body Line este un producător și furnizor de suplimente naturale, care îi include. Practic pun la dispoziția celor interesați soluția optimă de completare a aminoacizilor atunci când alimentația este slabă.

Ideal este ca fiecare să înțeleagă exact cum acționează aceștia în organism și de ce sunt necesari. Mai ales cei care realizează antrenamente sau practică sporturi de performanță vor avea nevoie de ei. Pe scurt, aminoacizii sunt cei care construiesc mușchii. Aceștia transportă nutrienții în corpul uman, îndeplinesc numeroase funcții și totodată previn îmbolnăvirea.

Printre consecințele deficitului de aminoacizi în organism se numără și scăderea imunității. Asta poate constitui un factor declanșator pentru probleme precum cele de fertilitate, de digestie, dar și de depresie, o dezvoltare lentă în rândul copiilor, lipsa puterii de concentrare, etc.

De asemenea important de știut este faptul că aceste substanțe sunt necesare în procesul de producție a hormonilor, enzimelor, respectiv a anumitor neutrotransmițători. Iată numai câteva exemple pentru care devin unii dintre nutrienții cei mai importanți în organism. Cunoscuți și sub denumirea de cărămizile vieții, aceștia protejează cu succes organele, mușchii și anumite țesuturi.

Administrate în dozele recomandate, aceste suplimente elimină o serie de riscuri la care altfel ar fi supus organismul uman. Mai ales în cadrul antrenamentelor sportive, lipsa lor afectează rezistența la efort și masa musculară.

Desigur, nu este necesar un consum de aminoacizi la fiecare masă, însă este ideal ca alimentele consumate peste zi să acopere necesarul zilnic. Acesta va fi calculat și în funcție de greutatea corporală.

Trebuie acordată o atenție deosebită acestora pentru că nu doar deficitul este o problemă, ci și excesul. Mai multă atenție în acest sens trebuie să aibă cei care consumă constant aminoacizi. Spre exemplu, în cazul antrenamentelor sportive, aceștia trebuie combinați cu exerciții adecvate, suficient de intense, pentru a putea lucra împreună în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.

Cât despre deficitul de aminoacizi, acesta trebuie semnalat mai ales în rândul celor cu un stil vegetarian de alimentație, pentru că este mai dificil în cazul lor să obțină un aport optim.

Având în vedere informații ca cele mai sus prezentate, oricine poate beneficia mai bine de pe urma administrării unor suplimente pe bază de aminoacizi. Cei interesați de produse premium, naturale, găsesc opțiuni la costuri echilibrate în portofoliul magazinului online Body Line, alături de alte informații prețioase cu privire la acestea.