Articole necesare pentru siguranta copiilor in casa

Copiii reusesc destul de des sa intalneasca anumite situatii neplacute in casa. Pentru ei, aceste intamplari se numesc explorare. Pentru parinti, riscurile sunt la orice pas. Acolo unde copiii vad distractie, parintii vad pericol. Ceea ce pentru copii e curozitate, pentru parinti e un ritm accelerat al batailor inimii. Dar, exista solutii prin care copiii pot explora in voie casa, fara a se supune riscului. Pentru a nu mai fi nevoie de supraveghere permanenta, pentru linistea parintilor si siguranta copiilor, se pot instala articole de protectie acolo unde este necesar. Iata care sunt produsele de care ai nevoie:

Protectii pentru mobilier

Colturile mobilierului sunt extrem de periculoase pentru un copil. Fie ca se joaca, alearga sau cade, exista oricand riscul sa se loveasca de un colt dur al mesei, dulapului sau biroului. Pentru a evita accidentele neplacute, colturile pieselor de mobilier pot fi imbracate cu diferite protectii moi, din cauciuc sau silicon, care asigura o absorbtie eficienta a socului in caz de impact. Coltarele de protectie pentru mese, comode, noptiere, birouri, paturi si alte piese care pot provoca leziuni grave in caz de impact, sunt extrem de eficiente, accesibile la pret si foarte usor de instalat.

De asemenea, este important sa acoperi si muchiile mobilierului. Pentru a te asigura ca cel mic poate explora in voie casa, instaleaza benzi de protectie pe muchiile patului, mobilei, meselor si birourilor si pe orice alte piese de mobilier care prezinta margini dure.

Usile si sertarele inchise sunt o atractie majora pentru copiii curiosi. Pentru a-i limita accesul celui mic la substante periculoase, obiecte valoroase si alte articole nepotrivite pentru copii, instaleaza sigurante pentru usi si sertare. Acestea pot fi folosite inclusiv pentru frigider, masina de spalat, incaperi, etc. Sunt usor de instalat si de deschis de catre adulti, dar imposibil de deschis de catre cei mici.

Protectii pentru priza

Prizele reprezinta una dintre principalele surse de ingrijorare pentru parinti. Este foarte important sa limitezi accesul copilului la prizele din casa, din motive evidente. Este foarte simplu sa faci acest lucru prin instalarea unor protectii pentru priza, accesibile la pret dar extrem de eficiente in eliminarea pericolului de electrocutare.

Aparatoare laterala pentru pat

Atunci cand copilul creste si devine mai independent, este important sa aiba camera lui sau propriul pat. Chiar daca riscul de ranire scade odata cu inaintarea in varsta, nu inseamna ca o cadere din pat nu poate avea consecinte. Aparatorile laterale pentru pat, cum sunt cele de pe https://www.buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat, sunt mai putin restrictive decat barierele clasice de pat si ofera mai mult confort in timpul somnului, asigurand in acelasi timp un nivel de protectie ridicat pentru copil.

Poarta de siguranta

Scarile sunt cu adevarat interesante pentru cei mici si reprezinta o provocare pentru ei. Asadar, este extrem de important sa instalezi o poarta de siguranta. Exista diverse stiluri pe piata, inclusiv cele care pot fi instalate fara sa fie nevoie de gauri in pereti pentru fixare. Montarea acestor porti se face prin presiune, intre peretii sau tocurile usilor, cu ajutorul suruburilor incluse in pachet.