Idei de cadouri perfecte pentru copiii atrași de artă

Dacă nu ai găsit încă un cadou ideal pentru copilul tău îndrăgostit de artă, ai ajuns unde trebuie. În rândurile de mai jos am adunat pentru tine cele mai bune idei perfecte pentru un zâmbet larg în dimineața de Crăciun de la cel mic. Iată cu ce îl poți surprinde din rolul lui Moș Crăciun.

Cadouri pentru copii între 0-5 ani

Ce contează că abia a învățat să articuleze cuvintele, dacă vezi o licărire în ochii lui atunci când vede un loc curat pe perete, acolo unde cariocile sau pensoanele sale (încă!) nu au ajuns? Știm că pentru tine nu este neapărat un gând confortabil să vezi în fiecare zi noi „opere de artă” pe pereții văruiți chiar la începutul anului, însă nu îi poți reprima talentul, fie el unul în plină ascensiune. O idee excelentă este să lipești până la înălțimea la care ajunge cel mic, sau poate chiar puțin mai sus, tapet cu efect de tablă. Și pentru că îți promiteam o idee de cadou pentru piticul tău, vei putea, în sfârșit, să îi dăruiești un set cu cretă colorată pe care să o consume în voie, exersându-și pasiunea pentru desenat și pictat pe pereți. Avantajul acestui tip de tapet este că se poate curăța imediat cu un burete umezit, pentru ca fiecare zi să se transforme într-o experiență artistică inedită pentru cel mic. 

O altă idee pentru un cadou perfect pentru un copil pasionat de artă este un instrument muzical. 

Cadouri pentru copii între 5-12 ani

Ce ai spune de un set de magicieni pentru piticul tău? Cu siguranță va fi fascinat să învețe cum să facă dintr-o bilă trei sau cum să-ți ghicească făcută, cu un pachet întreg de cărți în față? Magazinele de profil au cel puțin o variantă de kit pentru micii magicieni, așa că nu trebuie decât să-l alegi pe cel care ți se pare cel mai potrivit pentru copilul tău. Cine știe, poate într-o zi va călca pe urmele lui Houdini sau pe ale lui David Blaine!

De asemenea, e bine să știi că bucătăriile de jucărie stimulează imaginația, pentru că cine a zis că arta înseamnă doar pictură, desen și muzică? Copilul tău poate fi un artist al cuvintelor sau al comunicării, abilități pe care și le poate dezvolta în procesul de joacă. Practic, orice set care recreează o anumită zonă a casei poate fi pentru cea mică un declanșator excelent pentru imaginația acesteia. În plus, acesta va fi și principalul motiv pentru care prietenele vor roi în jurul ei, pentru că, să fim serioși, cine nu ar vrea să se joace cu un set de bucătărie?

Cadouri pentru adolescenți

Când copilul tău a crescut suficient cât să înțeleagă adevărata valoare a artei, poți trece la cadouri ceva mai sofisticate. Îi poți dărui o carte de colorat cu desene complexe din natură, orașe sau alte teme de care este fascinat. La fel de inspirat ar fi și un set de pictură cu numere, la modă în ultima perioadă chiar și în rândul adulților. De ce nu, acesta poate fi un motiv excelent pentru a lega noi legături, a petrece mai mult timp împreună și pentru a comunica mai mult. 

Un alt cadou excelent pentru un adolescent este un curs de caligrafie pe care îl poate urma online. Dacă îi place, următorul cadou poate fi o tabletă grafică.

Sperăm că ideile noastre te-au inspirat, așa că nu ne mai rămâne decât să îți dorim spor la cumpărături!