Avantajele şi provocările unui implant dentar într-o zi

Pentru că pierderea unui dinte nu suportă amânare pentru niciun pacient care ţine la sănătatea şi la estetică lui, varianta unui implant dentar într-o zi este din ce în ce mai preferată de pacienţii adulţi care se confruntă cu lipsa dinţilor. Fie că este necesară o restaurare dentară completă, sau restaurarea unui singur dinte, un dentist bun va şti ce soluţie să propună pacienţilor astfel încât să îşi recapete zâmbetul într-o singură zi, să îşi recapete încrederea şi stima de sine.

Implantul dentar într-o zi reprezintă opţiunea de tratament în cazul unui singur dinte lipsă, a doi sau trei dinţi sau chiar a mai multor dinţi, oferind dantura completă într-o singură şedinţă şi posibilitatea reluării activităţilor normale.

Ce este şi cum se obţine implantul dentar într-o zi?

Implantul dentar într-o zi este, prin definiţie şi prin denumire, o metodă de înlocuire a dinţilor lipsa printr-un şurub din titan cu rol de rădăcina artificială ce vă susţine viitorul dinte şi este înserat în osul maxilar sau mandibular. Implantul într-o zi cunoscut şi sub numele de implant dentar rapid sau dantura fixă într-o zi înseamnă că unul sau mai mulţi dinţi lipsă sunt înlocuiţi de o simplă şi singură vizită la stomatolog, fără a mai aştepta perioada de 4-6 luni de vindecare. Coroana dentară provizorie poate fi aşezată peste implant în aceeaşi zi.

Sistemul fast and fixed este dezvoltat de către producătorul Bredent din Germania, prin care pacienţii primesc într-o singura zi o dantură completă, cu toţi dinţii de sus şi de jos, cu doar 4 implanturi în mandibula şi 6 implanturi în maxilar, reducându-se astfel etape precum adiţia osoasă sau sinus lift.

Cât de sigur este implantul dentar într-o zi?

Pentru că în ziua de azi din ce în ce mai mulţi pacienţi suferă de parodontoza şi îşi pierd dinții, există posibilitatea pentru aceştia să îşi completeze dantura prin înlocuirea dinţilor lipsa şi umplerea breşelor edentate cu un implant dentar într-o zi. Pacientul poate câştiga într-o singură zi o dantură nouă, fără intervenţii multiple, graţie noilor sisteme de implanturi dentare într-o zi, care implică intervenţii nu foarte complicate în care sunt inserate în ambele arcade 8-10 implante în aceeaşi zi. Tot în aceeaşi vizită se va ataşa şi dantura provizorie cu rolul de a asigura un aspect estetic foarte frumos şi de a elimina stima de sine scăzută din cauza dinţilor.

Implantul dentar într-o zi, indiferent de sistemul folosit, fie că este Fast and Fixed, One Day Implant sau All on 4/6, este foarte sigur, acestea fiind proceduri care folosesc tehnologii dentare de top, realizate numai de producători de talie mondială în materie de implanturi dentare. Implanturile dentare într-o zi sunt sigure şi necesită o îngrijire corespunzătoare a danturii, la fel ca orice alt implant dentar, procedura nefiind dureroasă, deşi este de mare amploare.