Banca care acorda cel mai ușor credite: cum să o descoperiți?

Dacă aspirați să deveniți proprietar, atunci, la fel ca milioane de romani, probabil că va trebui să obțineți un credit ipotecar. De unde știi acum dacă vei putea împrumuta cu ușurință? De fapt, în timp ce unele bănci oferă soluții de finanțare mai ușor decât altele, este mai presus de toate profilul tău de debitor și proiectul tău imobiliar care determină capacitatea ta de a obține un credit ipotecar fără incidente. Vă puteți face acum o idee despre banca care acorda cel mai usor credite datorită informatiilor de mai jos.

Pentru a vă pregăti cât mai bine proiectul de achiziție imobiliară, vă oferim o imagine clară asupra criteriilor examinate de bănci, dar și a potențialelor puncte de blocare.

Online, tradițional, neobank: ce banca care acorda cel mai usor credite puteți gasi?

Revoluția digitală din sectorul bancar a văzut apariția de noi jucători, indiferent dacă sunt independenți sau atașați unei bănci tradiționale. În acest peisaj extrem de competitiv, cum rămâne cu oferta de credit ipotecar pentru persoane fizice?

Băncile online și neobancile diferă de băncile tradiționale în ceea ce privește prețurile și serviciile. Cu structuri și costuri de operare mai mici, acestea oferă tarife mai competitive la serviciile bancare de bază. Când vine vorba de servicii, băncile online apreciază flexibilitatea lor, fie în ceea ce privește orele sau canalele de comunicare cu clienții lor.

Cu toate acestea, o bancă online nu împrumută neapărat mai ușor decât o bancă tradițională. De fapt, oferta sa de credit este adesea mult mai puțin completă: ofertele de credit ipotecar sunt în general mai simple decât cele ale băncilor tradiționale (fără rate amânate, cu avans etc.).

Dacă aveți un proiect specific sau atipic (investiție în chirie, împrumut in actiuni etc.), unele bănci online nu vă vor putea sprijini așadar. Cât despre neobanci, acestea nu au încă o ofertă de credit ipotecar, chiar dacă unii iau în calcul asta.

Banca care acorda cel mai usor credite: o ofertă largă la băncile tradiționale

Fie că este vorba de un sfat sau de o ofertă, băncile tradiționale, naționale sau regionale, își pun punctele forte înainte. Îți pun la dispoziție un consilier, de cele mai multe ori dedicat, care să-ți urmărească dosarul și proiectele. Este un contact și o apropiere care are multă valoare pentru unii. Dincolo de serviciile bancare de bază, băncile tradiționale oferă tot felul de opțiuni în materie de creditare, economii, investiții și chiar asigurări.

Pe scurt, poți contracta un împrumut pentru locuință de la o bancă online sau de la o unitate tradițională. Dacă prezența unui consilier fizic și dedicat te liniștește, o bancă tradițională va fi cea mai firească opțiune. Tine cont, insa, ca adevarata diferenta va fi in conditiile pe care unul sau altul ti le va putea oferi.

Banca care acorda cel mai usor credite: ce criterii se iau in calcul?

Pentru a obține cu ușurință un credit ipotecar, trebuie să știi să anticipezi așteptările băncilor. În acest sens, atât băncile online, cât și băncile tradiționale examinează criterii relativ similare, care le permit să evalueze riscurile suportate și capacitatea de rambursare a debitorului: solvabilitatea (cat si cum puteți inapoia datoriat), veniturile si componenta familiei.

Pentru a gasi banca care acorda cel mai usor credite nu trebuie decat sa iei in calcul aceste criterii si sa-ti cunosti foarte bine punctele slabe!