Beneficiile semintelor de canepa pentru sanatate

Uleiul de canepa este derivat din semintele plantei de canepa, care face parte din familia canabisului. Spre deosebire de canabis, totusi, uleiul de seminte de canepa nu contine THC, ceea ce inseamna ca poate fi consumat in conditii de siguranta, fara a crea un efect psihoactiv.

Semintele de canabis au o gama larga de beneficii pentru sanatate sustinute stiintific. Semintele sunt sigure pentru consumul brut, iar uleiul de canabis poate fi folosit pentru gatit, sub forma de supliment alimentar sau aplicat direct pe piele.

Semintele de canepa sunt extrem de nutritive

Semintele de canepa sunt cunoscute pentru diverse calitati nutritionale. Acestea contin niveluri ridicate de grasimi nesaturate sanatoase, acizi grasi omega 3 si omega 6, vitaminele C si E, toti cei noua aminoacizi responsabili de producerea de proteine, niveluri ridicate de proteine si fibre vegetale si minerale esentiale, inclusiv magneziu, calciu si fier.

Cand sunt utilizate la gatit, aceste seminte canabis pot fi consumate fierte sau crude. De asemenea, uleiul de canepa reprezinta o alternativa sanatoasa la uleiurile vegetale si poate fi folosit ca baza pentru sosurile de salata.

Vitamina C creste imunitatea, calciul contribuie la sanatatea oaselor, magneziul reduce inflamatia, vitamina E contribuie la o piele sanatoasa si protejeaza organismul de infectii, iar fierul este un factor cheie in producerea de celule rosii din sange.

Beneficiile nutritionale oferite de acest ulei de canabis joaca un rol important in mentinerea unui sistem imunitar sanatos, prin reducerea inflamatiei si sustinerea unei aparari imune puternice.

Uleiul de canepa promoveaza sanatatea inimii

Consumul de seminte de canepa poate fi eficient in mentinerea sanatatii inimii prin scaderea riscului bolilor cardiovasculare, potrivit studiilor. Canepa contine cantitati semnificative de arginina, care este un aminoacid. Cand este consumata, arginina produce oxid nitric, ceea ce reduce tensiunea arteriala si contribuie la imbunatatirea sanatatii inimii.

Uleiul de canepa poate fi folosit pentru ameliorarea durerii si gestionarea stresului

Ca ruda apropiata a canabisului, uleiul de canepa are proprietati calmante care s-au dovedit a fi eficiente ca solutie naturala pentru a ajuta la gestionarea stresului si anxietatii. Unele studii au aratat ca uleiul de seminte de canepa poate fi eficient in ameliorarea durerii in mod natural.

Durerea este adesea asociata cu niveluri ridicate de stres si tensiune, care pot duce la alte afectiuni. Pentru controlul stresului si ameliorarea durerii unele persoane se folosesc de proprietatile relaxante si calmante ale acestui ulei de canabis. Cand stresul este usurat, durerea este adesea redusa. Cand durerea este ameliorata, nivelul de stres scade in mod natural.

Uleiul de canepa promoveaza digestia sanatoasa

Uleiul de canabis este bogat in fibre dietetice pe baza de plante, care favorizeaza sanatatea digestiva. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile antiinflamatorii si este bogat in grasimi nesaturate sanatoase. Studiile au aratat ca uleiul de seminte de canabis poate reduce riscul bolilor inflamatorii intestinale si poate fi eficient in prevenirea leziunilor dureroase sau a hemoragiilor intestinale.

De asemnea, cercetarile arata ca uleiul de canabis poate promova sanatatea inimii si a sistemului digestiv si poate fi eficient in tratamentul si gestionarea durerii si anxietatii cronice, fara a fi asociat cu THC si alte variante ale plantei de canabis.