Bundesliga reîncepe: Schimbările decise în campionatul Germaniei

Așteptarea fanilor fotbalului a luat sfârșit. Începând de sâmbătă, Bundesliga este primul campionat de top care vă reîncepe, după o pauză de mai bine de două luni.

„Forțați” să se uite la reluări ale unor meciuri clasice sau la confruntări din campionatul Belarusului, fanii fotbalului vor putea urmări din nou dueluri spectaculoase începând de sâmbătă.

Iar o informație de care trebuie să țină cont este o schimbare validată joi de Liga de Fotbal din Germania, în urma unei ședințe la care au participat ceilalți reprezentanți ai cluburilor din Bundesliga.

Astfel, începând de sâmbătă, în meciurile din Bundesliga se vor putea face 5 schimbări pentru fiecare echipă. Este o măsură implementată de IFAB, forul care stabilește regulile jocului de fotbal, și validată în premieră de campionatul Germaniei.

Fiecare echipă va beneficia de 3 momente în care va putea opera schimbările, dar niciodată nu vor putea fi introduși mai mult de 2 jucători simultan. Această decizie a fost luată întrucât există semne de întrebare cu privire la forma fizică a jucătorilor după cele două luni de pauză.

O altă schimbare ce a fost decisă înainte de reluarea campionatului a fost ca meciurile să se dispute fară accesul publicului larg. Pe stadion, cu tot cu jucători și antrenori, se vor putea afla cel mult 372 de oameni. În tribune vor lua loc doar oficialii echipelor, personalul esențial și jurnaliști. Cum Bundesliga este considerat unul dintre campionatele cu cele mai frumoase atmosfere de pe stadioane, postul Sky, care deține drepturile de televizare din Germania, le oferă abonaților săi posibilitatea de a asculta pe fundal înregistrări cu galeriile favorite.

Tot în ședința de joi, Liga de Fotbal din Germania a hotărât să aibă posibilitatea de a muta orice meci pe un alt stadion din Germania în caz de forță majoră. Practic, dacă într-un oraș vă izbucni un focar, meciul poate fi mutat într-o nouă locație.

Jucătorii au fost cazați în baze de pregătire sau hoteluri și au fost testați, iar în cele din urmă s-a decis reluarea campionatului. De asemenea, au fost aplicate măsuri suplimentare de igienă, jucătorii sunt monitorizați zilnic și totul este pregătit de start.

În plus, s-a hotărât ca sezonul să fie încheiat, chiar și dacă vor mai exista amânări între timp. În ședința de joi, cluburile s-au pus de acord să joace inclusiv și în luna iulie dacă va fi nevoie.

Programul etapei a 26-a din Bundesliga

Sâmbătă, de la ora 16:30

Borussia Dortmund – Schalke 04

RB Leipzig – Freiburg

Hoffenheim – Hertha Berlin

Fortuna Dusseldorf – Paderborn

Augsburg – Wolfsburg

Sâmbătă, de la ora 19:30

Eintracht Frankfurt – Borussia M’Gladbach

Duminică, de la 16:30

FC Koln – Mainz

Duminică, de la 19:00

Union Berlin – Bayern Munchen

Luni, de la 21:30

Werder Bremen – Bayer Leverkusen