Care este importanța acidului hialuronic pentru articulații sănătoase?

“Fără mișcare viața este doar un somn letargic” – spunea Jean Jacques Rousseau. Mergând, dansând, alergând sau, pur și simplu, legănându-ne piciorul, noi ne mișcăm în fiecare zi, iar mobilitatea ne este asigurată de articulaţii.

Compoziția articulațiilor

Capsula articulară este acoperită din interior cu o substanță specială, numită membrana sinovială. Această membrană internă asigură hrănirea cartilajului şi produce „sucul articular”, lichidul sinovial, care reduce mişcarea de frecare la nivelul articulaţiilor, protejându-le de uzură.

În cazul reducerii presiunii articulaţiei, cartilajul absoarbe lichidul articular precum un burete, iar în cazul sporirii acesteia, cartilajul elimină acest lichid în funcţie de gradul de încărcare. O articulaţie sănătoasă „se lubrifiază” singură, de aceea forţa de frecare într-o articulaţie sănătoasă este de 5 ori mai mare decât forţa de frecare a gheţii.

Acidul hialuronic, de la frumusețe la sănătate

La vârsta de 40 de ani, formarea de acid hialuronic propriu se reduce cu 50%. La 60 de ani şi peste, organismul produce doar 10% din cantitatea necesară. Din punctul de vedere al structurii chimice, acidul hialuronic poate reţine cantităţi mari de apă şi astfel substanţa extracelulară capătă caracter de matrice gelatinoasă, capabilă să „susţină” celulele.

Cum se hrănește țesutul cartilaginos?

Condroitina este o componentă importantă a cartilajului. Parţial, ne asigurăm aportul de condroitină din hrană, iar aceasta se sintetizează în organism singură. Forma sa bioactivă este sulfatul de condroitină, întrucât condroitina se poate utiliza în corp numai după combinarea cu sarea acidului sulfuric. Sulfatul de condroitină acţionează ca un magnet pentru lichid. Astfel, se asigură elasticitatea şi capacitatea de amortizare a cartilajului articular.

Beneficiile acidului hialuronic + condroitina

Acidul hialuronic şi condroitina combinate impreuna, protejează mult mai bine articulaţiile. Dacă aceste substanţe sunt administrate concomitent, ele acţionează sinergic, adică se completează reciproc pentru a asigura funcţiile de protecţie şi hrănire ţesuturilor cartilaginoase şi acţionează mult mai eficient decât fiecare componentă separat. Din fericire, studiile moderne și oamenii de știință au creat un produs revoluționar în acest sens, pe care, la rândul nostru îl recomandăm cu toată încrederea. Este vorba de B-luron, un produs creat de compania Coral Club, și care se distribuie în practic toate țările lumii.

Complexul hialuron-condroitinic într-un singur produs

B-luron Coral Club este un supliment alimentar activ ce are la baza structurii sale complexul hialuron-condroitinic. Este un produs tehnologic inovaţional, destinat pentru stimularea producţiei de lichid sinovial propriu, cât și pentru asigurarea hrănirii şi refacerii ţesutului cartilaginos. Eficiența complexului obținut este similară cu injecțiile intraarticulare cu acid hialuronic, mai mult decât atât, acționează simultan asupra tuturor articulațiilor.

CategoriiFără categorie