Care este rolul unui montaj fatade ventilate si a peretilor cortina

Cele mai populare modalitati de amenajare a peretilor exteriori ai unei cladiri este utilizarea fatadelor ventilate si a peretilor cortina. Fatada ventilata include o structura metalica, izolatie si material de acoperire.

Pentru un montaj fatade ventilate se vor chema o echipa de alpinisti utilitari. Acestia isi desfasoara munca pe sfoara si nu necesita echipamente suplimnetare.

Rolul unei fatade ventilate si a peretilor cortina

Procedura de montaj pereti cortina si/sau fatade ventilate imbunatateste caracteristicile operationale ale cladirii si sa ii ofera un aspect prezentabil prin implementarea izolatiei fonice, izolarii si placarii peretilor exteriori. Aceste sarcini sunt rezolvate prin instalarea fatadelor cladirii.

Cine se ocupa de aceasta

In zilele noastre, exista multe optiuni pentru amenajarea peretilor unei case, dar de cele mai dese ori este chemat un montator pereti cortina  de la o agentie de alpinism utilitar.

Instalarea fatadei se efectueaza numai dupa o examinare amanuntita a bazei. In functie de caracteristicile de proiectare ale peretilor exteriori, precum si de dorintele clientului si de capacitatile sale financiare, instalatorul de fatada ofera cele mai bune materiale pentru izolarea si finisarea decorativa a cladirii.

Un mod modern eficient de a izola fatada, de a reduce nivelul de zgomot din camera si de a prelungi durata de viata a cladirii este instalarea unei fatade cortina. Functionalitatea sa depinde de designul corect si de calitatea instalarii fatadei de ventilatie.

Productia si instalarea peretelui cortina se efectueaza strict conform schemei. Alpinistii masoara fatada si calculeaza cu atentie locatiile de montare.

Fatada ventilata indeplineste o serie de functii:

  • izolarea termica a cladirii;
  • reducerea nivelului de zgomot din camera;
  • ascunderea defectelor (neregulilor) peretelui din exterior;
  • creerea un aspect prezentabil al peretelui exterior.

Constructia acestei fatade in mod normal ar trebui sa aiba mai multe straturi. Instalarea fatadelor ventilate articulate este realizata din elemente de baza precum un strat izolant, cadru si material de acoperire.

Un avantaj al fatadelor ventilate este faptul ca se realizeaza o ventilatie naturala a peretilor. Datorita faptului ca ventilarea se face natural si ca acest sistem nu permite acumularea vaporilor, mediul interior nu are doar o temperatura placuta si constanta, ci este si foarte sanatoasa. Fatada ventilata actioneaza ca un strat protector care impiedica patrunderea umezelii exterioare in stratul suport dar si in stratul termoizolator.

Pentru astfel de servicii apeleaza la o echipa de alpinisti utilitari si vei fi sigur de rezultatul rapid si calitativ al muncii acestora.