Poate Rafael Nadal să încheie anul în glorie? Ce șanse are să câștige ATP Finals 2022

Pentru Rafael Nadal, sezonul 2022 a fost unul cu suișuri și coborâșuri. Având în vedere vârsta spaniolului, succesele pe care a reușit să le obțină în acest sezon sunt unele dintre cele mai prețioase din carieră. În același timp, anul 2022 este și unul în care corpul lui Nadal a început să dea semne clare de îmbătrânire. Din acest motiv, Rafa a ratat atingerea câtorva obiective foarte importante.

 

Cu toate acestea, spaniolul are șansa de a încheia glorios anul în cadrul turneului ATP Finals, care se va disputa în perioada 13 – 20 noiembrie, la Torino. Competiția are loc pe suprafață de tip hard, una dintre preferatele lui Rafa. În întrecere se vor înscrie și alte nume importante, care vor încerca să îl împiedice pe “toreadorul“ spaniol să câștige un nou titlu. Iată ce șanse are Nadal la un succes impresionant.

Rafa Nadal, final reușit de 2022? 

22 de trofee de Grand Slam a reușit să câștige Rafael Nadal de-a lungul carierei sale impresionante. Niciun alt jucător nu și-a trecut în palmares mai multe astfel de reușite, de-a lungul istoriei “sportului alb“. Ultimele două succese de acest fel ale spaniolului în vârstă de 36 de ani au venit chiar în 2022. El s-a impus la Australian Open și Roland Garros. El nu a reușit să câștige turneul de la Wimbledon, fiind forțat să se retragă în urma problemelor fizice. Nici la US Open nu a putut participa, tot din cauza unei accidentări.

 

Cu toate acestea, succesele pe care le-a înregistrat în acest sezon au fost suficiente pentru a-l duce pe primul loc în clasamentul câștigătorilor de turnee de Grand Slam, deasupra rivalilor tradiționali Novak Djokovic și Roger Federer. Pentru Nadal, ATP Finals poate fi turneul cu care să încununeze un an bun, în esență. În același timp, el va avea de înfruntat o opoziție extrem de solidă.

 

Vor juca la Torino cei mai buni 8 jucători ai momentului, în frunte cu liderul mondial Carlos Alcaraz, conaționalul lui Nadal, în vârstă de 19 ani. Tot acolo vor fi prezenți și sârbul Novak Djokovic, norvegianul Casper Ruud, grecul Stefanos Tsitsipas, precum și alți trei sportivi care vor fi aleși în funcție de parcursul lor în turneele aflate în desfășurare. Este important de remarcat că un succes la Torino ar fi o premieră pentru Nadal. Spaniolul nu a mai câștigat turneul ATP Finals. 

 

Pe de altă parte, sârbul Novak Djokovic are deja cinci succese la activ în trecut. El a câștigat turneul în 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015. Și Stefanos Tsitsipas a reușit să câștige turneul în 2019. Competiția se anunță, așadar, a fi foarte dificil de câștigat pentru Nadal, însă experiența sa și forma bună din 2022 pot fi factori care să îl favorizeze.

 

Și dacă ai încredere în Novak Djokovic, cel care va participa și el la turneul din Italia, poți să profiți de intuiția ta și să alegi cele mai tari cote la pariuri pe tenis – alege să pariezi responsabil și bucură-te de cele mai frumoase meciuri de tenis și de distracția de la pariuri! 

 

Crezi în forma lui Rafael Nadal din 2022 sau crezi că lupii tineri Carlos Alcaraz și Casper Ruud vor reuși să îl oprească pe veteran în cursa lui către un final glorios de an? 

 

Sursa foto: Unsplash.com

CategoriiFără categorie