Care sunt cele mai bune tipuri de implanturi dentare?

Daca ai probleme cu dantura, trebuie sa te documentezi in legatura cu optiunile disponibile de tratament. Desigur ca primul pas trebuie sa fie consultul de specialitate intr-o clinica stomatologica. Impreuna cu medicul stomatolog, vei gasi cea mai buna optiune. Insa, nu strica sa mergi deja cu lectiile invatate. Iata cateva informatii utile despre implanturi dentare!

De ce ar trebui sa apelezi la implant?

Poate ai auzit ca procedura pentru implant dentar este dureroasa, scumpa sau dificila, ca dureaza mult si ca vei bate drumul pana la cabinetul dentar de foarte multe ori. Ar trebui sa stii ca mare parte din aceste idei sunt de fapt mituri. Ele se bazeaza pe unele experiente individuale si sunt generalizate. Aceasta propagare a unor informatii incorecte reprezinta un deserviciu adus persoanelor care intr-adevar ar putea beneficia de pe urma unor implanturi dentare. Sa le luam pe rand!
Imi depasese bugetul – de cate ori nu ai zis asta? In unele cazuri, este adevarat, dar in cazul implantului dentar acest lucru nu este neaparat corect. Desi pretul asociat procedurii este mai mare, majoritatea cabinetelor stomatologice vin in intampinarea ta si te ajuta cu diverse planuri de achitare in rate. Specialistii sunt constienti de faptul ca acesta procedura trebuie sa fie accesibila tuturor, de aceea exista tot felul de solutii pentru a acomoda orice fel de buget.

Unele persoane prefera sa aleaga alternativa protezelor dentare, avand drept considerent pretul. Ar trebuie sa stii ca in cazul unor implanturi dentare, investitia se amortizeaza in timp. Ele sunt concepute sa fie extrem de rezistente si au o durata de viata de aproximativ 20 de ani. Acest lucru nu este valabil in cazul protezelor dentare. Persoanele cu proteze dentare sunt mai predispuse la afectiuni dentare din cauza faptului ca aceste dispozitive nu sunt fixe. Este posibil ca in timp sa fie nevoie de investitii suplimentare in cazul protezelor dentare. Asta le poate face mai scumpe chiar decat niste implanturi dentare.

„Dureaza prea mult si e dureros” – Tehnologia vine in ajutorul tau si iti ofera variante extrem de rapide si de sigure, minimizand atat complexitatea procedurilor, cat si timpul de vindecare. Asta inseamna implicit mai putina durere. De exemplu, expertii de la Dental Premier iti ofera o alternativa la acele implanturi dentare clasice.

Este vorba despre sistemul Fast and Fixed care presupune dinti ficsi in 24 de ore. Intr-o singura zi poti avea proteza fixa temporara pana in momentul fixarii implantului. Aceasta tehnologie permite o vindecare mai rapida.
Confortul resimtit in urma unui implant este incomparabil cu proteza dentara. In cazul celei din urma, pacientul trebuie sa aiba constant grija la alimentatie. Proteza se poate sparge, fisura, defecta atunci cand mananci alimente tari. Cu un implant dentar nu va trebui sa-ti faci griji in aceasta privinta. Vei putea manca orice, iar dintii se vor simti precum cei naturali.