Care sunt cele mai potrivite cadouri în relațiile de afaceri?

În relațiile de afaceri în general și în negocieri, în special, oferirea cadourilor este un gest care poarte fi interpretat greșit foarte ușor. De aceea, alegerea darurilor potrivite pentru partenerii de afaceri poate fi considerată o adevărată artă.  

Atunci când sunt bine alese, cadourile corporate ajută la îmbunătățirea și consolidarea relațiilor profesionale, exprimând respect și apreciere. Iată care sunt cele mai potrivite cadouri care pot ”îndulci” relațiile de afaceri!

Stilou

Chiar și în era digitală e necesar să ai un instrument de scris pe care te poți baza. Deși este considerat un cadou clasic, dacă optezi pentru obiecte de foarte bună calitate, acestea pot fi considerate accesorii de lux. Un astfel de cadou va face o impresie puternică și te va ajuta să câștigi aprecierea celui ce îl va primi.

Butoni de cămașă

Dacă partenerul tău de afaceri este tot timpul aranjat și se îmbracă la costum, butonii de cămașă sunt o soluție potrivită pentru un cadou. Ei sunt extensia unei personalități sofisticate și denotă stil și rafinament din partea celui care îl poartă. Butonii pot fi personalizați în funcție de ocazie și de preferințele celui căruia îi va primi. Aceștia se numără, indiferent de ocazie, printre cele mai potrivite cadouri pentru un bărbat

Ceas de birou

Ceasurile de birou fac parte din categoria cadourilor corporate cu care nu poți da greș. Dacă este vorba despre un model de colecție, ceasul va hrăni pasiunea iubitorilor de artă și istorie. Este un accesoriu de birou clasic, dar elegant pe care îl poate păstra foarte mult timp și care îi va aduce prestigiu. Ceasul de birou este indispensabil oricărui om serios de afaceri, fiind o completare distinsă pentru orice birou.

Șah de lux

Nu este deloc ușor să impresionezi un partener de afaceri, dar cu acest cadou vei merge la sigur. Un set de șah de lux va fi apreciat cu adevărat, chiar dacă cel în cauză nu este neapărat un mare jucător. Dacă vorbim despre o persoană extrem de sociabilă, acest cadou îl va încânta. Șahul este un joc apreciat de oamenii calculați și calmi care gândesc fiecare mișcare. Bărbații apreciază faptul că lucrurile de calitate sunt făcute să dureze, deci ai în vedere calitatea și mai puțin cantitatea în cazul de față.

Decorațiune Globul pământesc

Globul pământesc este un obiect decorativ deosebit pentru birou sau bibliotecă și cu siguranță îi va impresiona pe cei pasionați de istorie. Acest cadou reprezintă o operă de artă pe care partenerul tău de afaceri, mai ales dacă este un împătimit al călătoriilor. 

Simplitatea este cea mai sofisticată formă de exprimare, iar cadourile clasice rămân o variantă extraordinară chiar și în mediul de afaceri.  Așadar, acestea sunt doar câteva idei de cadouri care vor mulțumi orice partener de business.