Studiu: Tot mai mulți români cumpără online materiale de construcții

În ultima perioadă, comerțul electronic a cunoscut o creștere spectaculoasă, estimările specialiștilor indicând că anul viitor va atinge o valoare totală de  peste 3,5 trilioane de euro.

Și în România, piața vânzărilor on-line a crescut de la an la an, până la finalul lui 2019, estimându-se că valoarea acesteia va depăși 4,5 miliarde de euro. În paralel, se constată și o dezvoltare rapidă a pieței materialelor de construcții, evaluată la acest moment la o valoare de 4 miliarde de euro, ceea ce reprezintă circa o treime din piața construcțiilor.

Se construiește tot mai mult, iar o urmare firească a progresului înregistrat în domeniul comerțului electronic și pe piața autohtonă a construcțiilor este creșterea numărului achizițiilor online, de materiale de construcții.

Magazinele online, precum macostore.ro oferă clienților toată gama de materiale necesare ridicării „de la zero” a unei case sau a oricărui alt edificiu.

Lucrurile decurg mult mai ușor cumpărând materiale de construcții on-line, clienții beneficiind chiar și de consiliere, dacă nu sunt specialiști.  De asemenea, sunt ajutați să se decidă mai ușor asupra materialelor care corespund cel mai bine nevoilor lor.

Tranzacții rapide, fără pierdere de timp

Nu mai este nevoie să pierdeți timp făcând turul depozitelor pentru a compara ofertele și prețurile, pentru că totul se poate rezolva din fața calculatorului sau chiar de pe telefon.

Fie ca aveți nevoie de materiale de hidroizolație, plăci și accesorii de rigips, produse pentru pardoseli, trape de vizitare, ciment, cărămidă, termoizolații și multe altele, totul este la un click distanță.

Descrieri amănunțite ale produselor care vă interesează

Nu toți suntem specialiști în construcții sau nu avem cunoștințele necesare despre anumite materiale sau producători. În această situație, majoritatea magazinelor de materiale de construcții online conțin secțiuni în care puteți afla tot ce vă interesează despre produsele pe care doriți să le achiziționați.

Livrări rapide, direct la adresa clientului

Magazinele dispun și de facilități de depozitare și logistică ce permit demararea procedurilor de livrare imediat după preluarea comenzii de la client. Produsele comandate sunt încărcate în camioane și iau drumul către adresa indicată de client indiferent de zona în care aceasta se află.

Echipe de constructori la dispoziția clienților

Unele magazine oferă chiar și servicii specializate, prin intermediul echipelor de specialiști calificați în diferite tipuri de lucrări. Prețurile pentru aceste servicii de pot discuta dinainte cu consultanții magazinului iar lucrările, ca și materialele livrate, beneficiază de garanție.