Care sunt cele mai potrivite ținute pentru o întâlnire de afaceri

Oricât ne-am dori să gândim diferit, imaginea contează. Acest lucru este vizibil în special la ținutele pe care le purtăm la o întâlnire de afaceri. În funcție de locul întâlnirii, vestimentația poate să difere, însă trebuie să fii îmbrăcată corespunzător.

 

Iată pe ce să te bazezi în crearea unei ținute pentru o întâlnire de afaceri:

 

Renunță la ținutele extravagante

Întâlnirea de afaceri trebuie să se concentreze pe discuții constructive. Din acest motiv, renunță la ideea purtării unei ținute extravagante, care atrage atenția în mod negativ. Nu risca purtând bluze nepotrivite, cu decolteu adânc sau bretele subțiri. 

În cazul fustelor, lasă deoparte modelele mini sau confecționate din materiale precum pielea, care nu transmit un mesaj corespunzător. Înlocuiește fusta mini cu un model până la genunchi, care arată ideal alături de o pereche de pantofi cu toc mediu.

 

În loc de sacou, poți opta pentru o simplă cămașă albă. În ceea ce privește pantalonii, optează pentru modele în croială dreaptă, evazată sau țigaretă, care avantajează orice siluetă. Evită pantalonii confecționați din materiale supraelastice și croielile mulate.

Alege outfituri în nuanțe neutre

De regulă, ținutele business pentru femei și bărbați arată cel mai bine în nuanțe închise de negru sau de bleumarin. 

 

Cu toate acestea, dacă nu ești fana acestor culori, trebuie să știi că vei arăta minunat și în ținute neutre. Costumele deux-pieces în nuanțe subtile de bej sau roz pudrat lasă o impresie bună în timpul unei întâlniri de afaceri.

Poartă un costum croit impecabil

Cel mai des, femeile apelează la un costum de inspirație masculină, croit impecabil. În afară de sacou și pantaloni, costumul arată excelent alături de o cămașă și o pereche de pantofi cu toc. Nu mai ai nevoie decât de o accesorizare minimă, care implică geanta și o eșarfă legată neglijent la gât.

 

În ceea ce privește nuanțele costumului, negru, bleumarin, bej sau alb sunt variante cu care nu vei da greș.

Nu ezita să porți fuste și rochii

Pentru amatoarele outfiturilor elegante și feminine, fustele midi și rochiile în același model arată bine cu un sacou pe deasupra și o cămașă.