Care sunt cele mai utilizate utilaje în construcții?

Lucrările de construcții necesită utilaje robuste, cu precizie mare, care să acopere gama amplă de lucrări de șantier. Dacă te gândești să dezvolți o afacere în domeniul construcțiilor și vrei să știi care sunt cele mai utilizate utilaje în construcții, ți-am pregăti următorul top al acestora, în care le explicăm succint și aflăm care sunt avantajele pe care acestea ți le pot oferi. 

Buldoexcavatoarele

Buldoexcavatoarele sunt cele mai cunoscute utilaje în construcții. Dintre acestea, gama de buldoexcavatoare Caterpillar reprezintă un adevărat vârf de gamă, deoarece calitatea acestor utilaje este recunoscută la nivel mondial. Buldoexcavatoarele sunt un fel de handyman al utilajelor de construcții, ceea ce le face foarte potrivite pentru utilizarea în șantierele de orice tip. Buldoexcavatoarele pot înlocui fără probleme încărcătorul frontal sau motostivuitorul, pe lângă funcția uzuală de excavator.

Buldoexcavatorul este unul dintre utilajele la care trebuie să fii atent la nivel de putere, adâncime de săpare și lungimea brațului, iar un aspect important este greutatea efectivă a ansamblului. În funcție de aceste caracteristici este definită și capacitatea utilajului de a lucra pe diferite suprafețe, deoarece în anumite cazuri poate fi nevoie de utilaje cu greutate mai mică și front de lucru mai mare, cum ar fi cazul săpăturilor care nu permit spații tehnologice ample. 

Buldozerul

Al doilea loc în topul celor mai utilizate utilaje în construcții îl ocupă buldozerul, utilajul perfect pentru împingere și nivelare. Buldozerele sunt folosite cu precădere în lucrări de stabilizare a terenurilor sau în cazul zonelor care necesită acoperirea gropilor, iar deplasarea pe șenile face ca lucrările să se desfășoare rapid și eficient. 

Excavatoarele 

Excavatoarele sunt utilaje speciale pentru săpături în pământ, iar uneori acestea sunt folosite pentru curățarea terenului sau pentru mutarea balastului, a pietrișului sau a nisipului. 

Excavatoarele sunt deosebit de utile în cadrul unei flote de utilaje, deoarece acestea acoperă perfect gama de lucrări din cadrul șantierelor. Cupa utilajelor și capacitatea acesteia reprezintă unul dintre factorii cei mai importanți de selecție, pentru că aceasta asigură transferul materialelor. 

Excavatoarele oferă mereu aceeași fiabilitate și calitate a lucrărilor, iar ele pot fi folosite pentru aproape orice tip de săpături la nivelul pământului. 

Finisoare pe șenile

Finisoarele sunt utilaje care permit aplicarea asfaltului, fiind cele mai cunoscute utilaje din domeniul realizării de drumuri. Puterea și eficiența acestor utilaje este completată de design, dar și de fiabilitate.

Aceste utilaje au în vedere aplicarea lină a amestecului de asfalt, astfel încât acesta să poată fi dispus cu ușurință, în parametri corecți de calitate. Precizia este cuvântul de ordine în cazul acestor utilaje, drept pentru care pentru firmele care realizează lucrările de asfaltare este întotdeauna o bună soluție achiziționarea directă a acestor utilaje și nu neapărat închirierea lor. 

Miniexcavatoare

Acolo unde excavatoarele uzuale nu pot interveni, din considerente de spațiu tehnologic, miniexcavatoarele sunt cea mai eficientă soluție. Din nou, gama de utilaje CAT oferă o amplă panoplie de utilaje și în acest sens, grevate de aceeași calitate deosebită a produselor și utilajelor pentru construcții binecunoscute deja. Puterea și performanțele oferite de către aceste miniexcavatoare le poziționează pe acestea pe locuri fruntașe în clasamentele care evidențiază cele mai cunoscute utilaje pentru construcții. 

Miniexcavatoarele sunt potrivite în special pentru șantierele mici, acolo unde este nevoie de soluții simple și eficiente de intervenție la nivelul solului. 

Aceste utilaje și-au câștigat încrederea utilizatorilor de-a lungul timpului prin calitatea pe care producătorii au oferit-o. Testările repetate, pentru a evidenția fiabilitatea și rezistența sunt avantaje majore pe care utilizatorii le apreciază. Fiind utilaje de mare putere, potrivite pentru lucrări complexe de șantier, acestea trebuie alese cu grijă și trebuie identificată nevoia precisă în ceea ce privește lucrările.