Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi in drumul spre un par de invidiat?

Cu toate tanjim ca podoaba noastra capilara sa aiba un aspect impecabil si demn de invidiat, insa pentru ca acest lucru sa se concretizeze este necesar sa dam dovada de implicare atat in ingrijirea propriu-zisa a parului, cat si in mentinerea unei alimentatii echilibrate, bogate in fier, calciu si silicati.

Iata ce trebuie sa faci pentru ca parul tau sa radieze de sanatate!

Curatarea corespunzatoare a scalpului

Desi sunt lucruri elementare, inca exista persoane ce repeta aceleasi greseli in ceea ce priveste spalarea corecta a parului. In functie de tipul de scalp, perioada in care parul ramane curat difera, astfel ca o persoana cu scalp uscat se va putea spala chiar si o data pe saptamana, pe cand una ce are un scalp gras este nevoita sa o faca o data la doua zile. In aceeasi ordine de idei, produsele trebuie adaptate nevoilor parului, motiv pentru care un sampon hidratant este destinat scalpului uscat, pe cand pentru un scalp gras este mult mai potrivit unul ce echilibreaza secretia de sebum. Decurcati parul inainte sa incepeti procesul de spalare si folositi intotdeauna apa calduta, deoarece cea fierbinte irita scalpul, iar cea mult prea rece nu curata suficient de bine. De asemenea, samponul trebuie aplicat strict la nivelul radacinilor firului de par, intrucat sebumul se acumuleaza pe suprafata scalpului. Ceea ce se scurge pe lungime este mai mult decat suficient pentru a curata praful si impuritatile acumulate. In cazul in care samponul este aplicat si pe lungimi, nu va avea un impact benefic asupra lui, uscandu-l, iar inevitabil tehnica folosita nu va face decat sa tensioneze firele de par. 

Nutritia si hidratarea parului

De indata ce cuticula firului de par este deschisa in urma samponarii, balsamul constituie urmatorul pas, ce hraneste parul si totodata inchide cuticula, netezindu-l. Acesta trebuie aplicat pe lungimi si varfuri, insa niciodata pe radacina, intrucat organismul are suficiente resurse pentru a hrani primii centimetri incepand cu baza. Intotdeauna parul trebuie uscat cu prosopul inainte de aplicarea oricarei trepte de ingrijire, intrucat apa formeaza o bariera ce nu permite substantelor nutritive sa patrunda in firul de par. De asemenea, pentru a avea un par sanatos este necesar sa avem grija la alimentatie si la hidratarea zilnica, in acest scop puteti alege din gama de apa plata de la Auchan.

Sigilarea produselor

Dupa clatirea balsamului sau a mastii, urmeaza sa sigilam tot cu ajutorul unor produse de îngrijire fara clatire. Astfel un leave-in sau un ansamblu de uleiuri va putea oferi o stralucire aparte si un plus de hidratare. Acestea constituie un pas relevant in rutina de ingrijire, insa multe persoane il omit, considerand ca este mult mai benefica o simpla masca in detrimentul unui ritual complet. 

Protectie termica

Intrucat coafarea termica a parului s-a stabilit in rutina noastra de zi cu zi, spray-ul cu efect termoprotector sau lotiunea ce indeplineste acelasi rol nu poate lipsi din gama proprie de produse. Cu siguranta, placa si ondulatorul sunt principalii factori ce deterioreaza firele de par, motiv pentru care le-ai putea inlocui cu o perie de par cu aer cald. Cu aceasta ocazie, poti profita de noile oferte de Black Friday de la Auchan pentru a duce la indeplinire aceasta schimbare. Recomandat ar fi ca foehnul si orice alt dispozitiv ce utilizeaza caldura sa fie folosite cat mai rar, pentru a reduce riscul de deteriorare provocat de catre acestea. De asemenea, temperatura trebuie adaptata in functie de cat de degradat este parul, iar daca este posibil, cu cat mai scazuta, cu atat mai bine si a nu se insista foarte mult pe o anumita portiune de par. 

Prin urmare, pentru ca parul sa radieze de sanatate trebuie sa folositi o rutina completa de nutritie, sa tineti cont de tehnicile mentionate si sa aveti grija de buna functionare a intregul organism, caci un corp sanatos va emana intotdeauna frumusete.

 

Sursa foto – unsplash.com

CategoriiFără categorie