Cum să decorezi o casă mică, dacă iubești florile și grădinăritul

Florile sunt, fără îndoială, pasiunea multora dintre noi. E imposibil să nu zâmbești și să nu resimți o stare de bine și de relaxare atunci când primești un buget de flori sau când treci pe lângă o grădină frumos îngrijită și amenajată cu mult simț estetic. Ei bine, dacă vrei să ai parte de aceeași senzație în casa ta, e o provocare.

Provocarea despre care vorbim este cu atât mai mare, cu cât spațiul de locuit este mai mic și nu-ți permite, la prima vedere, să-l împodobești, așa cum ți-ai dori, cu toate soiurile de plante din această lume.

Din fericire, designerii de interior au câteva trucuri deosebit de utile, pe care le folosesc atunci când amenajează locuințe înguste, pentru pasionații de flori și chiar pentru cei ce obișnuiesc să grădinărească din când în când. Îmbinarea acestor plăceri este posibilă, chiar dacă ai la dispoziție o casă mică, trebuie doar să respecți câțiva pași simpli și să nu te abați de la nicio regulă dintre cele prezentate mai jos.

Cum să amenajezi o adevărată grădină cu flori, într-o casă mică

1. Apelează la plantele agățătoare

Regula de bază, atunci când n-ai mult spațiu la dispoziție, este să plasezi plantele la înălțime. Ca un pont, acest truc poate fi folosit și pentru mobilier. Plantele și mobilierul suspendat îți permit, pe de-o parte, să folosești spațiul de pe podea în alte scopuri, iar dacă îl lași liber, vei crea iluzia optică de cameră mult mai vastă. Astfel, poți opta pentru aceste plante agățătoare de la Verdena.ro, care-ți vor însufleți locuința cu vitalitatea, prospețimea și paleta cromatică impresionantă.

2. Așază o oglindă în spatele florilor

Dacă alegi să pui un ghiveci de flori pe podea, așază o oglindă mai înaltă în spatele acestuia. Oglinda întotdeauna oferă impresia unui spațiu mult mai amplu, în încăperea în care este amplasată. 

Dacă va fi poziționată în spatele unei flori, acea floare va părea de dimensiuni mult mai mari, deci privitorul va avea senzația că se află în fața unui colț de grădină, chiar în living sau dormitor.

3. Lasă florile să iasă în evidență

Dacă spațiul dintr-o încăpere nu-ți permite să ai mai multe ghivece cu flori, ci doar unul mare, pune-l în lumină și fă-l să pară a fi sufletul încăperii.

Din fericire, este foarte simplu să faci acest lucru. Trebuie doar să ai grijă ca floarea să fie singurul element din cameră care are culoarea verde, iar pereții trebuie să fie cât mai deschiși la culoare, de preferat albi, la fel și restul obiectelor din jur.

4. Pictează flori pe pereți

Ca să te bucuri mai mult de bijuteriile naturii, poți merge la nivelul următor și poți să pictezi câteva plante preferate, chiar pe pereți.

De exemplu, poți opta pentru a picta o lalea, deasupra noptierei, dacă peretele este gol și vrei să ai această imagine lângă patul tău, de fiecare dată când te trezești sau mergi la culcare. Nici măcar n-ai nevoie de un pictor adevărat pentru o astfel de lucrare, deoarece găsești numeroase informații îndrumătoare, pe internet.

În concluzie, în amenajarea unui spațiu restrâns, ca iubitor de flori trebuie să te orientezi către minunatele plante agățătoare, să așezi strategic o oglindă în spatele ghivecelor, să lași florile să fie evidențiate cromatic în respectiva încăpere și, în cele din urmă, să faci mici picturi cu motive florale, pe pereți.

 

Sursă foto: pixabay.com

CategoriiFără categorie