Casa în stil rustic: 6 elemente esențiale

Casele în stil rustic au acel farmec al copilăriei, al locuințelor de la țară, cu adevărat cuceritoare. Pentru a amenaja o casă în stil rustic nu ai nevoie de foarte multe investiții, însă există câteva aspecte esențiale pe care ar trebui să le ai în vedere. Iată care sunt acestea. 

Acoperișul potrivit pentru case rustice este țigla ceramică

Țigla ceramică este un material foarte potrivit pentru a realiza acoperișul unei case în stil rustic, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional. Țigla ceramică este un material de acoperire deosebit de rezistent și de durabil în timp, care asigură și o cromatică plăcută la nivelul locuinței. Astfel, dacă vrei să cumperi țiglă ceramică intra aici și alege un model care să se potrivească ideii tale de amenajare în stil rustic.

Am menționat țigla ceramică și nu pe cea metalică deoarece aceasta este mai apropiată din punct de vedere estetic de specificul unei casei în stil rustic, în vreme ce țigla metalică se potrivește mai bine în contextul caselor amenajate în stil modern.

Piatra este piesa de rezistență a caselor în stil rustic

Piatra naturală și cărămida reprezintă materiale de construcții pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vine vorba despre materialele de construcții. Ambele au o importanță deosebită, dar și o versatilitate care le face ușor de folosit în aproape orice context, într-o varietate mare de proiecte începând de la amenajări interioare și terminând cu exteriorul. 

Spre exemplu, din cărămidă pot fi făcute diferite tipuri de amenajări exterioare, cum ar fi realizarea unui cuptor de grădină, în vreme ce piatra naturală te poate ajuta să realizezi placarea aleilor sau a terasei casei. Piatra de râu poate fi folosită pentru realizarea soclurilor, pentru placarea lor, astfel încât aspectul final al casei să fie unul cât mai apropiat de stilul rustic. 

Lemnul este componenta caldă a casei

Din casele în stil rustic nu are cum să lipsească lemnul, indiferent de formele în care se găsește acesta. Poți amenaja locuința cu grinzi din lemn sau îl poți folosi pentru a realiza pardoseala aferentă locuinței. De asemenea, cea mai mare parte a obiectelor de mobilier este realizată din lemn, cu prea puține influențe provenite din partea altor materiale. 

În funcție de cât de rustică îți dorești să fie casa ta poți încerca să faci combinații de lemn și de materiale care imită lemnul, cum ar fi travertinul. Acesta va putea fi folosit pentru trepte sau pardoseli, dacă dorești un aspect mai elegant și mai ușor de întreținut sau chiar în zona glafurilor pentru ferestre. 

Caselor în stil rustic li se potrivesc textilele

În casele de la țară vei vedea că sunt folosite foarte multe elemente naturale, iar textilele nu lipsesc din acest context stilistic. Mesele sunt adesea acoperite cu fețe de masă din bumbac sau in, în vreme ce și ferestrele beneficiază de perdele sau draperii din același tip de materiale. 

Iluminatul rustic se bazează pe corpuri de iluminat rudimentare

Firește, nu va fi nevoie să instalezi lămpi cu gaz, însă poți utiliza corpuri de iluminat moderne care imită perfect designul elementelor din zona rustică. Felinarele electrice, aplicele sau globurile sunt o soluție deosebită de iluminare, care conduce cu gândul către o căsuță de țară, în care liniștea și relaxarea sunt caracteristicile de bază. 

Culoarea specifică stilului rustic este bejul

Bej, auriu, galben sau alb, acestea sunt nuanțele în jurul cărora poți construi o amenajare specifică stilului rustic. Pentru că influențele de amenajare sunt din zona naturii și a materialelor specifice este de la sine înțeles faptul că nuanțele vor fi de asemenea inspirate de natură. 

Casele rustice sunt ușor de amenajat, iar elementele care construiesc acest model stilistic sunt încă preferate de foarte multe persoane. Poți găsi o gamă amplă de materiale și accesorii rustice, astfel încât să îți poți amenaja locuința conform principiilor stilului rustic.