Case de vânzare în Bacău – Evaluatorul e cel care decide prețul

Case de vânzare în Bacău se caută. Și asta pentru că traiul la bloc nu este întotdeauna lipsit de neplăceri. De aceea și prețurile cerute de vânzători sunt mai mari. Numai că valoarea reală e dată de opinia expertului.

Când cauți case de vânzare în Bacău, ai impresia că visul de a-ți sorbi cafeaua în propria curte e la doar un click distanță. Dar chestiunile legate de tranzacții imobiliare te trezesc imediat la realitate. Căci, indiferent de dorința părților, evaluarea imobilului de către un expert este obligatorie. Iar acesta este cel care și stabilește prețul real. Prin urmare, trebuie să știi cu cine ai de-a face.

Evaluatorul se alege sau e impus?

Dacă depinzi de ajutorul unei bănci care urmează să te crediteze, atunci evaluatorul imobiliar este pus la dispoziția clientului de către unitatea bancară. Și scapi de o grijă. Căci nu ai altceva de făcut decât să alegi dintr-o listă cu specialiști agreați de banca respectivă. Dacă, însă, ai bani lichizi ca să cumperi case de vânzare în Bacău sau dacă ai nevoie de o expertiză în alt scop, atunci ține numai de rine să-ți găsești expertul. Nu e cazul să intri în panică, nici să te repezi către cel care are pretinde cele mai mici tarife. Prețul mic poate însemna că evaluatorul nu are prea multă experiență sau că nu este foarte solicitat. În plus, dacă și durata de efectuare a raportului de evaluare este foarte mică, atunci e calr că vorbim despre superficialitate. Pe de altă parte, nu trebuie să te încrezi nici într-un evaluator imobiliar recomandat de cei care au case de vânzare în Bacău în Bacău, mai ales de cel de la care vrei tu să cumperi. Ca să ai garanția calității, trebuie să iei legătura numai cu specialiști autorizați de către Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR). De altfel, un evaluator serios se va și legitima cu un act parafat de aceasta.

De ce costă mult evaluarea unei case de vânzare în Bacău?

Rolul evaluatorului nu constă doar în a vizita și a viziona un imobil. Iar prețul muncii lui nu are legătură cu valoarea proprietății, ci cu volumul de muncă depus de acesta în vederea întocmirii raportului de evaluare. Costurile implică, după caz, și achiziționarea de informații. Prin urmare, nu se poate oferi un tarif fix. Trebuie menționat că munca evaluatorului presupune foarte multă responsabilitate.  O estimare greșită a valorii unei case de vânzare în Bacău poate avea consecințe nefaste. La fel este și în cazul uneia realizate de un evaluator prieten cu vânzătorul.